Εργαστήρια για την προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων από την Περιφέρεια

Εργαστήρια για την προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων από την Περιφέρεια

Με γνώμονα την ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής προώθησης των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων και την παραγωγή νέων προϊόντων τυριού και κρέατος της Ηπείρου, η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει θεματικά εργαστήρια

  • στην Πάτρα, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 09.30 στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 (Αγίου Ανδρέου 47 & Κολοκοτρώνη 3)
  • στη Πρέβεζα, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 15.00 στο Ξενοδοχείο Hotel Margarona Royal (Επαρχιακή Οδό Πρεβέζης-Αγίου Θωμά) και
  • στα Ιωάννινα, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στις 09.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Φρόντζου Πολιτεία (Λόφος Αγίας Τριάδος).
  • Στην Κέρκυρα, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 15.30 στο Δημόσιο ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) Κέρκυρας, Ευαγγέλου Ναπολέοντος 12, Μανδούκι

Τα θεματικά εργαστήρια υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου MeDInnoJoint development of innovative processes and products based on local dairy and meat tradition pertaining to ruminant farming and relevant agrifood sectors« στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας «Interreg VA Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020″.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι να συγκεντρώσουν ιδέες και απόψεις αναφορικά με την εμπορική ταυτότητα (branding) των τυροκομικών προϊόντων και προϊόντων κρέατος που παράγονται στην Ήπειρο μέσα από μία συμμετοχική διαδικασία στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και σπουδαστές σε τομείς συναφείς με την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία και τον τουρισμό, καθώς και εκπρόσωποι φορέων με συναφή αρμοδιότητα.

                                                                                                        

Βασικές πληροφορίες για το έργο

Το έργο MeDInno – «Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων με βάση την τοπική γαλακτοκομική και κρεοπαραγωγική παράδοση, αναφορικά με την εκτροφή μηρυκαστικών και τους σχετιζόμενους αγροδιατροφικούς τομείς» σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020».

Το έργο υλοποιείται στις Περιφέρειες της Ηπείρου και της Απουλίας (Ιταλία) και σκοπός του είναι αφενός η διάδοση των υφιστάμενων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος της περιοχής και αφετέρου η ανάδειξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων τυροκομίας και τυποποιημένων προϊόντων κρέατος σύμφωνα με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Επίσης μέσα από μία διαδικασία μεταφοράς γνώσης και τυποποίησης ποιότητας στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών κτηνοτροφικών μονάδων, την αναβάθμιση των διαδικασιών τους και τη βελτίωση της εξωστρέφειας τους.

 

Show Buttons
Hide Buttons