Εργατικό Κέντρο εναντίον Εθνικής Τράπεζας για μια πρώτη κατοικία

Εργατικό Κέντρο εναντίον Εθνικής Τράπεζας για μια πρώτη κατοικία

Μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στα Ιωάννινα.

Η Εθνική Τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία αυτοαπασχολούμενου οικογενειάρχη με παιδιά. Ο πλειστηριασμός αφορά πρώτη κατοικία για την αγορά της οποίας είχε ληφθεί δάνειο αξίας 120.000 ευρώ πριν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας. Παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια του αυτοαπασχολούμενου να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις του δανείου αποπληρώνοντας δόσεις και χρεολύσια αξίας περίπου 50.000 ευρώ μέχρι σήμερα, η τράπεζα τον χρεώνει 250.000 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο του αρχικού της αξίας του δανείου.

Για την ένταξη του δανειολήπτη σε ρύθμιση η τράπεζα απαιτεί την εμπρόθεσμη καταβολή ενός υπέρογκου ποσού που ο συνδημότης μας στερείται της δυνατότητας να καταβάλει. Παρά την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου, η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να δεσμευτεί στην αναστολή του πλειστηριασμού.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε διαμαρτυρία αύριο Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 10π.μ. στην Εθνική Τράπεζα στην Αβέρωφ, ενάντια στον πλειστηριασμό του συγκεκριμένου σπιτιού.

«Όλα αυτά ελάχιστες μέρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ότι δεν κινδυνεύει κανένα σπίτι, καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας» σχολιάζει το Εργατικό Κέντρο και καταλήγει ζητώντας τα εξής:

  • Καθολική προστασία της πρώτης και δεύτερης κατοικίας. Κανένας πλειστηριασμός.
  • Απαλλαγή των δανείων από τόκους και ανατοκισμούς.
  • Πληρωμή των δανείων με βάση την πραγματική δυνατότητα που δίνει ο μισθός του οφειλέτη, αφού πρώτα αυτός ο μισθός εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή ζωή.
  • Πάγωμα των δανείων και διαγραφή μέρους του χρέους για την περίοδο που ο οφειλέτης μένει άνεργος, μπαίνει σε αναστολή και γενικά σε περίοδο που μειώνεται ο μισθός του.
  • Επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και άμεση κατασκευή σύγχρονων κατοικιών.
  • Πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
Show Buttons
Hide Buttons