Ερώτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕ

Ερώτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕ

Ερώτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Τμημάτων Μηχανικών ΤΕ (ΤΕΙ) προς τους υπουργούς Παιδείας, Υποδομών, Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πτυχιούχοι μηχανικοί ΤΕ των ΤΕΙ αντιμετωπίζουν τις δυσμενείς συνέπειες της μη-αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων εδώ και τρεις δεκαετίες. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από εκτενή διάλογο, προέβλεψε για πρώτη φορά την διαδικασία έκδοσης προεδρικού διατάγματος, που να ρυθμίζει το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε λόγω των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019. Σήμερα, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, οι προθέσεις της για το θέμα αγνοούνται.

Όμως το ίδιο διάστημα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έσπευσε να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα, αναγνωρίζοντας την ισοδυναμία των πτυχίων των κολεγίων με τα πτυχία των ΑΕΙ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν το υπουργείο Παιδείας να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα του άρθρου 257 του ν. 4610/2019 και ρωτούν αν έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη σύσταση των αρμόδιων Επιτροπών για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Τμημάτων Μηχανικών ΤΕ των ΤΕΙ.

Show Buttons
Hide Buttons