Ερώτηση με αφορμή τα κρούσματα στο Στρατόπεδο Κατσιμήτρου

Ερώτηση με αφορμή τα κρούσματα στο Στρατόπεδο Κατσιμήτρου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Άμυνας ζητώντας να μάθουν τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την προστασία της υγείας της στρατευμένης νεολαίας, καθώς και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με αφορμή τα κρούσματα που καταγράφηκαν στο Στρατόπεδο Κατσιμήτρου, κατέθεσαν οι Βουλευτές Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Οι βουλευτές επικαλούνται την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, σύμφωνα με την οποία θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν 27 στρατιώτες στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου», στο Πέραμα Ιωαννίνων.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τους βουλευτές του ΚΚΕ, αναδεικνύει την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας ιδιαίτερα στα στρατόπεδα όπου υπάρχει αναγκαστικός συγχρωτισμός των στρατευμένων και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα να πάρει άμεσα μέτρα για τους στρατευμένους και τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων, τονίζουν οι βουλευτές, όπως:

  • Άμεση πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ σε όλους τους οπλίτες θητείας και το μόνιμο προσωπικό. Επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανού κρούσματος.
  • Κάθε ύποπτο περιστατικό, να απομονώνεται άμεσα σε ειδικό κατάλληλο και ασφαλή χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Κάθε επαφή με τα περιστατικά αυτά, μέχρι την απομάκρυνσή τους για εφαρμογή κατάλληλης περίθαλψης απ’ τη Μονάδα, πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από εκπαιδευμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο προσωπικό, με γνώμονα την σωστή περίθαλψη του περιστατικού, αλλά και τη μηδενική πιθανότητα διασποράς του ιού.
  • Στις εισόδους – εξόδους των στρατιωτικών μονάδων (κάθε κλάδου και επιπέδου), να υπάρχει λειτουργικός εξοπλισμός, θερμομέτρησης, ατομικής απολύμανσης (απολυμαντικά υγρά) και ασφαλείας (μάσκες – γάντια μιας χρήσης) για τους εισερχόμενους και τους εξερχόμενους.

 

Show Buttons
Hide Buttons