ΕΣΠΑ: Δε διαψεύδει τους αριθμούς ο Καχριμάνης, του φταίνε οι «Στόχοι»

ΕΣΠΑ: Δε διαψεύδει τους αριθμούς ο Καχριμάνης, του φταίνε οι «Στόχοι»

Χωρίς να αμφισβητήσει τα στοιχεία, τους αριθμούς και τα ποσοστά, σχετικά με τη διαχείριση του ΠΕΠ Ηπείρου, τα οποία δημοσιεύτηκαν στις αρχές της εβδομάδας στο αθηναϊκό site aftodioikisi.gr, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου επιτέθηκε σε όσους ασκούν κριτική για τις γενικότερες επιδόσεις της Περιφερειακής Αρχής και υποστήριξε το αφήγημα της πρωτιάς και της μοναδικότητας της Ηπείρου, σε όλα…

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που κάλεσε για το θέμα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης υποστήριξε πως η αιρετή Περιφέρεια έχει επιδείξει στα 8 περίπου χρόνια που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ και τα άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των έργων και στους ρυθμούς απορρόφησης.

Ωστόσο, αποδεχόμενος ακριβώς τους αριθμούς που περιελάμβανε το δημοσίευμα της αθηναϊκής ιστοσελίδας, ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε απλώς πως δεν έπρεπε να συγκρίνονται οι απορροφήσεις των 13 Περιφέρειες της χώρας, μπαίνοντας στο ίδιο «καζάνι» όλες μαζί, μαζί με την Αττική, η οποία είναι η μοναδική περιφέρεια Στόχου 2.

«Γενικά έχει γίνει σπουδαία δουλειά και τα έργα προχωράνε με άριστους ρυθμούς. Το ζητούμενο είναι να συμπληρώνουμε τον κανόνα ν+3 μέχρι και σήμερα σε αυτόν τον τομέα ποτέ δε χάσαμε ούτε ένα ευρώ» είπε μεταξύ άλλων.

Διεκδίκησε τέλος και την πατρότητα του προγράμματος για νέους επιστήμονες που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, περιοχή την οποία επισκέφθηκε προ ημερών ο Σπύρος Ριζόπουλος για να πάρει τεχνογνωσία από τον εκεί Περιφερειάρχη. Ο κ. Καχριμάνης επιτέθηκε χωρίς να κατονομάσει τον κ. Ριζόπουλο και υποστήριξε πως το πρόγραμμα αυτό σχεδίασε πρώτη η Ήπειρος και πρόκειται να το υλοποιήσει σύντομα: πρόγραμμα για νέους επιστήμονες το οποίο απευθύνεται σε τελειόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ντοκτοράδες, μεταπτυχιακούς κτλ. και προβλέπει μισθό 700-1000 ευρώ συν ΙΚΑ, απασχόληση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για δεξιότητες σε διάρκεια 18 μηνών και υποχρέωση της επιχείρησης για άλλους 4 μήνες.

Show Buttons
Hide Buttons