Ετοιμασίες για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, πόσοι οι περισσότεροι εισακτέοι

Ετοιμασίες για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, πόσοι οι περισσότεροι εισακτέοι

Την εκτίμηση ότι για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τη διαδικασία τους, που ξεκινά σε λίγες ημέρες, η αύξηση του αριθμού των εισακτέων που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη, δεν πρόκειται να σημάνει κάτι, έκανε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Ράπτης.

Όπως ανακοινώθηκε με στόχευση προφανώς προεκλογική από το Υπουργείο Παιδείας, έχουμε μια σημαντική αύξηση του αριθμού των υποψηφίων που θα περάσουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, κατά περίπου 4.000 εισακτέους στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) καθώς και μια μικρή μείωση στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).

Εδώ στα Γιάννενα οι περισσότεροι εισακτέοι θα είναι περίπου 1500 υποψήφιοι. Συγκεκριμένα οι περίπου 1300 θα είναι εισακτέοι στα ΓΕΛ και οι 220 στα ΕΠΑΛ.

Η υπηρεσία της Δευτεροβάθμιας βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας, ήδη έχουν συγκροτηθεί 15 εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ, 1 για τα ΕΠΑΛ και 1 για φυσικώς αδυνάτους μαθητές. «Υπάρχουν ορισμένες επιτροπές, οι επιτηρητές, τα πάντα όπως κάθε χρόνο άλλωστε, υπάρχει η εμπειρία και αντιμετωπίζονται τα πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» διαβεβαίωσε ο κ. Ράπτης.

Ο κ. Ράπτης εξέφρασε και την ελπίδα ότι η παράδοση για πολλές επιτυχίες θα συνεχιστεί και φέτος.

Ο αριθμός των εισακτέων εκτίμησε τέλος ο κ. Ράπτης πως δεν επηρεάσει τις βάσεις, άρα δεν θα είναι καθοριστικό για την επιτυχία περισσότερων μαθητών. 

Show Buttons
Hide Buttons