Ευθύνες σε όλους… από την παράταξη του ΠΑΜΕ, στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Ευθύνες σε όλους… από την παράταξη του ΠΑΜΕ, στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Ευθύνες στην απερχόμενη δημοτική αρχή και όχι μόνο, για το πρόβλημα στέγασης του 1ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων που ως γνωστόν υφίσταται έξωση από το Παπαζόγλειο, καταλογίζει η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Μπροστά στο μεγάλο αυτό πρόβλημα για τις λαϊκές οικογένειες, κανένας από τους αρμόδιους δεν μπορεί να δηλώνει… «Πόντιος Πιλάτος», τονίζει η ΑΣΕ. 

Τεράστιες ευθύνες αποδίδει η παράταξη του ΠΑΜΕ σε εκείνους

  • Που υλοποιώντας πιστά τις κατευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας προχώρησαν σε μαζικές συγχωνεύσεις σχολείων πρώτα και κύρια νηπιαγωγείων (Δ/νση ΠΕ και την Περιφερειακή Δ/νση Π&Δ Εκπ/σης Ηπείρου) 
  • Που στη σύσκεψη στο Δημαρχείο τον περσινό Φλεβάρη διαπίστωναν και εφησύχαζαν ότι τα προνήπια «χωράνε στα υπάρχοντα νηπιαγωγεία χωρίς να παρθούν ιδιαίτερα μέτρα… πέρα από 5-6 μετακινήσεις παιδιών»
  • Που 5 χρόνια τώρα δεν πήραν ούτε ένα μέτρο για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της στέγης στα σχολεία της πόλης (Δήμος Ιωαννιτών και η απερχόμενη Δημ.Αρχή, που είναι η κύρια αιτία των σημερινών προβλημάτων λειτουργίας των σχολείων).

Η ανακοίνωση σημειώνει επίσης για τη δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα:

Πέντε (5) χρόνια τώρα ΕΜΠΑΙΖΕΙ ασύστολα γονείς και εκπαιδευτικούς, σχετικά με  την επίλυση του κτηριακού ζητήματος τόσο του 1ου Νηπιαγωγείου όσο και του Ειδικού Σχολείου του ΣΑΠ.

Είναι ο Γενικός Διευθυντής του γραφείου του Δημάρχου (Μπαμπασίκας) που λίγο πριν το Πάσχα ανερυθρίαστα υπόσχονταν στους γονείς, ότι «σε μια βδομάδα το αργότερο θ’ αρχίσει η κατεδάφιση στο παλιό «Χατζηκώστα» και θα στηθούν άμεσα τα προκατασκευασμένα κτήρια που θα στεγάσουν το 1ο Νηπ. και το ΣΑΠ».

Είναι ο Δήμαρχος Θ.Μπέγκας, ο πρώην αντιδήμαρχος Π.Κολόκας και η πρώην υφ.Παιδείας κ. Μ.Τζούφη που σε σύσκεψη πέρσι τέτοιον καιρό δήλωναν δημόσια ότι «μέχρι τα Χριστούγεννα (2018) τα σχολεία θα λειτουργούν στο παλιό Χατζηκώστα.» Και είναι οι ίδιοι που δεν πήραν ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την επίλυση του ζητήματος αλλά επικαλούνταν  τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να  μην στηθούν τα κτήρια στο χώρο αυτό. Που πίσω από κάθε απαίτηση και κινητοποίηση σωματείων για τα αυτονόητα, έβλεπαν …δάκτυλο του ΚΚΕ.

Show Buttons
Hide Buttons