Ζαγοροχώρια: Ψάχνουν το «εισιτήριο» για την Unesco με οδηγό τον Κ. Μητσοτάκη

Ζαγοροχώρια: Ψάχνουν το «εισιτήριο» για την Unesco με οδηγό τον Κ. Μητσοτάκη

Με φόντο το χωριό της Βίτσας, κάτω από τη σκιά του πλατάνου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την Ήπειρο.

Η παρουσία στο Ζαγόρι του Πρωθυπουργού που ακολουθούνταν από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, είχε μεν ως στόχο την παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας ένταξης των Ζαγοροχωρίων στον κατάλογο των πολιτιστικών τοπίων της Unesco, ο Πρωθυπουργός όμως είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις προτάσεις της κυβέρνησής του για τον τουρισμό των τεσσάρων εποχών και την αξιοποίηση πλεονεκτημάτων όπως ο πολιτισμός που δεν εκμεταλλεύεται όπως πρέπει μέχρι σήμερα, όπως είπε.

Τα Ζαγοροχώρια θα διεκδικήσουν την ένταξη στον κατάλογο των τοπίων της Unesco το 2021 με μπροστάρη τον ίδιο τον Πρωθυπουργό όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, αλλά παράλληλα, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βελτιώσει το τουριστικό προϊόν της χώρας. Μίλησε με μελανά χρώματα για την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης το πρωί της Τρίτης, της Δωδώνης με τη μικρή επισκεψιμότητα ανάλογα με τη σημασία του ιστορικού και αρχαιολογικού τόπου, εξαιτίας του γεγονότος της υπολειτουργίας των βασικών υποδομών όπως το πωλητήριο κτλ.

Την παρουσίαση του φακέλου για την Unesco έκανε αναλυτικότερα η Υπουργός Πολιτισμού, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην διακοπή της προσπάθειας που ξεκίνησε επί υπουργίας του για την ένταξη των Ζαγοροχωρίων στον κατάλογο των πολιτιστικών τοπίων.

Show Buttons
Hide Buttons