Ζαγόρι: Ανοιχτά κατά των πετρελαίων, η παράταξη Σπύρου

Ζαγόρι: Ανοιχτά κατά των πετρελαίων, η παράταξη Σπύρου

Το Σάββατο 11 Μαΐου o δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, η δημοτική σύμβουλος Καλλιόπη Στάρα και οι συνυποψήφιες επίσης στις προσεχείς εκλογές Κατερίνα Νόλα και Γεωργία Βαρζώκα μαζί με άλλους κατοίκους και δημότες Ζαγορίου συμμετείχαν στην πανελλαδική πορεία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων μαζί με ανθρώπους που εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στα σχέδια έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.

Την επόμενη μέρα, ως γνωστόν, Κυριακή 12 Μαΐου, η Καλλιόπη Στάρα μαζί με αντιπροσωπεία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετείχαν στην ποδηλατοδρομία διαμαρτυρίας ενάντια στις εξορύξεις στο Ιόνιο που οργάνωσαν πρωτοβουλίες κατοίκων στη Λευκάδα.

Μετά το πέρας της ποδηλατοδρομίας το μέλος των ΟΠ Μιχάλης Μαραγκάκης προπηλακίστηκε δημόσια και μαζί με την Καλλιόπη Στάρα και τη Μαρία Πετεινάκη, συνεπικεφαλής της καμπάνιας των Ευρωεκλογών που τον συνόδευαν, εκδιώχθηκαν από την πόλη της Λευκάδας, συνοδεία της Αστυνομίας.

Το ίδιο απόγευμα οι δύο κυρίες εκδιώχθηκαν και από την αίθουσα του ξενοδοχείου Du Lac όπου πήγαν για να ακούσουν την ομιλία του πρωθυπουργού και στη συνέχεια μόλις απομακρύνθηκαν από την είσοδο οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων για εξακρίβωση στοιχείων. Η αιτιολογία για την προσαγωγή τους ήταν η συμμετοχή τους στην πρωινή εκδήλωση στη Λευκάδα και η θέση τους ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Ο συνολικός αριθμός των προσαγωγών ανήλθε στις πέντε.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου, Βασίλη Σπύρου στο Δήμο Ζαγορίου «Ενιαία Δημιουργική Κίνηση Πολιτών Ζαγορίου», στον οποίο συμμετέχει μετά από συλλογική απόφαση και η δημοτική κίνηση «Κοινόν των Ζαγορισίων», τονίζει πως είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να προπηλακίζονται, να εκφοβίζονται, να διασύρονται δημόσια και να οδηγούνται στην Ασφάλεια για εξακρίβωση πολίτες (και μάλιστα υποψήφιοι) που διαμαρτύρονται ειρηνικά για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως οι εξορύξεις υδρογονανθράκων.

«Απαιτούμε να γίνει με σαφήνεια ανάληψη της ευθύνης για το γεγονός από τους υπεύθυνους και να διατυπωθεί δημόσια συγνώμη για τη συγκεκριμένη μεταχείριση. Αν οι υπεύθυνοι είναι η Ασφάλεια Ιωαννίνων και η αντίστοιχη της Λευκάδας, να μας εξηγήσουν με ποιων εντολές αντιμετωπίζουν με τέτοιο τρόπο τους πολίτες και μάλιστα υποψηφίους. Αν οι εντολές είναι πολιτικές, τότε να απαντήσει η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη που τυγχάνει και Ηπειρώτισσα» σημειώνεται.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Ζαγορίου αποτελεί τον πρώτο Δήμο που με ομόφωνη απόφαση εναντιώθηκε στις εξορύξεις σε δημοτικές και δημόσιες εκτάσεις. 

Show Buttons
Hide Buttons