Ζητά επαναπροσδιορισμό των αποφάσεων για το κυνήγι ο Μ. Πλιάκος

Ζητά επαναπροσδιορισμό των αποφάσεων για το κυνήγι ο Μ. Πλιάκος

Την ιδιότητα του κυνηγού ενδύεται ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και επιτίθεται εμμέσως στην κυβέρνηση για την απόφαση απαγόρευσης του κυνηγιού. Αμφισβητεί πως πρόκειται για εισήγηση των ειδικών και καλεί τους αρμοδίους να επαναπροσδιορίσουν τις αποφάσεις τους.

Με δήλωσή του ο κ. Πλιάκος σημειώνει: «Γνωρίζοντας ότι επιτρέπεται η εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων, γνωρίζοντας επίσης ότι επιτρέπεται το άθλημα της σκοποβολής, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε πως προέκυψε η διάταξη για την απαγόρευση του κυνηγίου και του ψαρέματος. Εάν τα παραπάνω αποτελούν πρόταση της επιστημονικής ομάδας των λοιμοξιολόγων, είμαστε οι τελευταίοι που θα το αμφισβητήσουμε. Αν όμως αποτελούν εμμονική θέση κάποιων θα θέλαμε να προτείνουμε στους αρμόδιους να επαναπροσδιορίσουν τις αποφάσεις τους».

Προσθέτει ακόμα τα εξής: «Με δεδομένο πως οι αγρότες του Δήμου μας περιμένουν ακόμη τις αποζημιώσεις  για τις τεράστιες ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους από τις επιδρομές αγριόχοιρων και γνωρίζοντας επίσης πως οι 200.000 κυνηγοί της χώρας δεν πρόκειται να πάρουν πίσω τα χρήματα που διέθεσαν πριν ένα μήνα για την θεώρηση των αδειών τους εκτιμούμε πως οι υπεύθυνοι θα πρέπει να επανεξετάσουν την εν λόγω απόφαση με γνώμονα πάντα την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την πανδημία και στα πλαίσια της ατομικής άσκησης αυτών των δραστηριοτήτων».   

Show Buttons
Hide Buttons