Ηγουμενίτσα: Στο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα, η παραχώρηση του λιμανιού

Ηγουμενίτσα: Στο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα, η παραχώρηση του λιμανιού

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:00 συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας και πρόκειται να συζητηθούν οι εξελίξεις παραχώρησης / πώλησης του Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπως δρομολογείται από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει βγάλει στον αέρα ως τις αρχές Οκτωβρίου η κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Γόγολος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας καλεί με ανακοίνωσή του πολιτικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς του Νομού Θεσπρωτίας και της Περιφέρειας Ηπείρου να παρέμβουν στην προγραμματισμένη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

«Η πώληση του Λιμένος Ηγουμενίτσας όπως διαφαίνεται στον ιδιώτη αγοραστή, περιλαμβάνει εγκαταστάσεις και χώρους πέραν των αναγκών ελλιμενισμού πλοίων και εξυπηρέτησης των επιβατών. Η πριμοδότηση του ιδιώτη με χώρους που ανήκουν στην τοπική κοινωνία, οι οποίοι εφόσον παραχωρηθούν, ποδηγετούν την περαιτέρω προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, μηδενίζουν τη δυνατότητα κάθε δραστηριότητας επαγγελματιών της αλιείας και εγκλωβίζουν χώρους, που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται από την πλειοψηφία των πολιτών για την αναψυχή τους. Το θέμα μας αφορά όλους και η τοποθέτηση ενός εκάστου θα συνεισφέρει στην συζήτηση» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γόγολος.

Show Buttons
Hide Buttons