Ηχηρή απάντηση στο νόμο Χατζηδάκη – Επεισόδια με «θύματα» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμαύρωσαν την κινητοποίηση

Ηχηρή απάντηση στο νόμο Χατζηδάκη – Επεισόδια με «θύματα» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμαύρωσαν την κινητοποίηση

Από την ένταση σε βάρος μελών του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα την επίθεση με φτυσίματα, χτυπήματα και βρισιές στον πρώην βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά, αμαυρώθηκε η μεγάλη συγκέντρωση για την απεργία της 10ης Ιουνίου στα Γιάννενα, ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, το απόγευμα της Πέμπτης.

Για περίπου 2 ώρες, όσο διήρκεσαν οι ομιλίες από τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, υπήρχαν συνεχή σπρωξίματα και αντεγκλήσεις ανάμεσα σε άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου και ανθρώπων που βρίσκονταν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεχομένως ήταν λάθος η προσπάθεια της τοπικής κομματικής οργάνωσης να υψωθεί κομματικό πανό, σε μια συγκέντρωση και πορεία όπου τον πρώτο λόγο είχαν τα συνδικάτα. Αυτό ήταν κάτι που επισημάνθηκε στη Νομαρχιακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να πλειοψηφίσει η συγκεκριμένη άποψη και ίσως, η ένταση να είχε αποφευχθεί, όπως άλλωστε συνέβη και στην αντίστοιχη συγκέντρωση και απεργιακή πορεία του περασμένου Μάη. 

Μετά λοιπόν από αρκετή ώρα έντασης, ομάδα ατόμων από τον αντεξουσιαστικό χώρο επιτέθηκαν στον πρώην βουλευτή, ενώ πριν από το πρωτοφανές επεισόδιο για τα δεδομένα των Ιωαννίνων, συγκεντρωμένοι από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς έδειξαν τις επιθετικές τους διαθέσεις προς τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, επειδή εμφάνισαν το δικό τους πανό στην πορεία. Η σύρραξη ευτυχώς δε γενικεύτηκε αλλά ελέγχθηκε γρήγορα.

Οι αντεγκλήσεις σε μια συγκέντρωση που έπειτα από καιρό κατόρθωσε να φέρει στον ίδιο χώρο όλο το λαό των Ιωαννίνων, ανεξαρτήτως κομματικής και συνδικαλιστικής τοποθέτησης, είχαν ως αφετηρία την παρουσία συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα στο οποίο αποδόθηκε από τους αντιδρώντες η νομοθέτηση μέρους αντεργατικών διατάξεων που σήμερα έρχεται να ενισχύσει έτι περαιτέρω προς όφελος των εργοδοτών η ΝΔ. 

 

Χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή το Εργατικό Κέντρο

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων τονίζει για την απεργία της Πέμπτης πως κατέγραψε μια πολύ μεγάλη συμμετοχή. «Οι δρόμοι πλημμύρισαν, το μήνυμα ξεκάθαρο: Πάρτε πίσω τις «ανατροπές του αιώνα». Η οργή των Γιαννιωτών μετατράπηκε σε ένα πλατύ απεργιακό μέτωπο που δεν χωρά καμία αμφισβήτηση. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε».

«Η επιτυχία της απεργίας είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη, οι οποίοι εδώ και μήνες ισχυρίζονται ότι το νομοσχέδιο εκφράζει «την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό», ότι έχει δήθεν τη λαϊκή αποδοχή. Δεν έχει βρεθεί ούτε ένα Συνδικάτο -πλην της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ- που να χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο θετικό. Δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος ή εργαζόμενη σε όλο το νομό που να μην αντιλαμβάνεται ότι αυτό που φέρνει η κυβέρνηση θα είναι πραγματικός όλεθρος για τη ζωή τους. Οι χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι που απήργησαν σήμερα έδωσαν απάντηση και στο ΣΥΡΙΖΑ που με στελέχη του τις τελευταίες μέρες απαξιώνουν των αγώνα μας διαδίδοντας ότι η κυβέρνηση θα περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο ότι και αν γίνει. Δίνουν αβάντα στην απεργοσπασία. Στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας ονειρεύονται υπουργικές καρέκλες». 

Το ΕΚΙ χαιρετίζει το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών του Νομού που με τη στήριξή του Εργατικού Κέντρου περιφρούρησε τα εργοστάσια εμφιάλωσης νερού της εταιρείας «Ζαγόρι» σε περίβλεπτο και Κρανούλα Ιωαννίνων, χαιρετίζει την παρουσία των εργαζομένων από τα ΙΚΕΑ στην απεργιακή συγκέντρωση και το κοινό απεργιακό μέτωπο που για πρώτη φορά  που συγκρότησαν οι εργάτες της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και της Ανακύκλωσης Ιωαννίνων με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία.

Το επόμενο ραντεβού για το νόμο Χατζηδάκη θα αποφασιστεί σε έκτακτη συνεδρίαση του με προσαναταλισμό για άμεση προκήρυξη νέας απεργίας την επόμενη Τετάρτη 16 του Ιούνη.

Show Buttons
Hide Buttons