Η Ένωση Αστυνομικών Ιωαννίνων τίμησε τρία μέλη της για την προσφορά τους

Η Ένωση Αστυνομικών Ιωαννίνων τίμησε τρία μέλη της για την προσφορά τους

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, στον 5ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Οι εργασίες, ξεκίνησαν με την παρουσίαση του διοικητικού & οικονομικού απολογισμού από τον πρόεδρο & τον ταμία της Ένωσης καθώς και την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, ενώ συνεχίστηκαν με ενημέρωση για τρέχοντα εργασιακά & ασφαλιστικά ζητήματα καθώς και επικείμενες διεκδικήσεις όπως αυτής του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, από τον έγκριτο νομικό κ. Τζούμα Κωνσταντίνο και τον πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. Γρηγόρη Γερακαράκο. Μετά το πέρας των εργασιών και τους χαιρετισμούς των επισήμων, σε μια κατάμεστη από συναδέλφους αίθουσα πραγματοποιήθηκε η κοπή Βασιλόπιτας, ενώ ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή ευχών για μια καλή, υγιή και άκρως διεκδικητική  χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γιώργος Παπατσίμπας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομίας Ηπείρου, Ταξίαρχος κ. Δούβαλης Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ιωαννίνων κ. Μουσελίμης Βασίλειος, ο έγκριτος νομικός κ. Τζούμας Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου κ. Κολιοπάνος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Θεσπρωτίας κ. Νάκος Βασίλειος, ο πρόεδρος της Ι.Ρ.Α & της Ένωσης αποστράτων κ. Κίτσιος Σπυρίδων, καθώς και πλήθος συναδέλφων μας.  

Στο περιθώριο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους τρείς ξεχωριστοί πραγματικά Αστυνομικοί οι οποίοι ανέδειξαν με διάφορους τρόπους το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

1) Το μέλος της Ένωσης Ιωαννίνων Ιωάννης Σταθόπουλος, ο οποίος υπηρετεί στο Τ.Σ.Φ Κόνιτσας, έμπειρος αναρριχητής, χαράκτης ορεινών διαδρομών, εκπαιδευτής και μέλος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας και αναρρίχησης, ο οποίος μας εξέπληξε θετικά καθώς  σε δύο δυστυχώς ατυχή περιστατικά τα οποία εκτυλίχθησαν στις παρυφές του όρους Τύμφη, το ένα από την πλευρά της χαράδρας του Αώου στις 14 Απριλίου 2019  και το δεύτερο από την πλευρά της Αστράκας στις 13 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, με κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα, εντόπισε και προσέγγισε σε δύσβατα και απόκρημνα σημεία, τις σωρούς του 39χρονου Αστυνομικού Ηλία Καλαϊτζή και του 26χρονου Άγγλου, Ρόμπερτ Φρομ. 

2) Το μέλος της Ένωσης Ιωαννίνων Ιωάννης Τζίμας, ο οποίος υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙΑΣ Ιωαννίνων, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, έπεσε στα παγωμένα νερά της λίμνης Παμβώτιδας σώζοντας από βέβαιο πνιγμό νεαρή γυναίκα. Στη συγκεκριμένη περιοχή, τα τελευταία χρόνια έχουν καταμετρηθεί δεκάδες νεκροί από πνιγμούς, ενώ η επικινδυνότητα της λίμνης είναι γνωστή σε όλους καθώς ο πυθμένας της είναι ιδιαιτέρως προσχωσιγενής και ελώδης. Ο Γιάννης παρ’ όλα αυτά αψήφησε τις παραμέτρους αυτές και έχοντας ως μοναδικό στόχο την διάσωση  της γυναίκας το κατάφερε, προκαλώντας με αυτήν του την έξοχη πράξη το σεβασμό και την εκτίμηση των Ηπειρωτών πολιτών.

3) Το μέλος της Ένωσης Ιωαννίνων Επαμεινώντας Ζήκος, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών στο Τ.Τ Ιωαννίνων και αποστρατεύτηκε στις 31-12-2019 με τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, υπήρξε  ιδρυτικό μέλος της Ένωσης και επί σειρά ετών αντιπρόσωπός της στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. 

Οι βραβεύσεις αυτές αποτελούν μια συμβολική έκφραση της αναγνώρισης των υπηρεσιών των συναδέλφων και της ανάδειξης του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα Αστυνομικού.

Show Buttons
Hide Buttons