Η Έφη κόντρα στον «Αρμαγεδδώνα»

Η Έφη κόντρα στον «Αρμαγεδδώνα»

Tην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση πραγματοποιεί την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 20:30, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην πλατεία Μαβίλη και ομιλήτρια θα είναι η Υπουργός Εργασίας και εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Στο πλαίσιο καλέσματος για τη συγκεκριμένη πολιτική εκδήλωση, τρία μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία παραχώρησαν συνέντευξη τύπου το πρωί της Παρασκευής και αναφέρθηκαν στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα προηγούμενα 4,5 χρόνια, στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και της αγοράς εργασίας.

Περιέγραψαν με λίγα λόγια και κατήγγειλαν έναν «Αρμαγεδδώνα» τον οποίο έφερε η ΝΔ που παρεμπιπτόντως συγκυβερνούσε με το ΠΑΣΟΚ και για τον οποίο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέφεραν ότι αφορούσε μέτρα που επιβάλλονταν υπό την πίεση των δανειστών και του δεύτερου μνημονίου.

Ο Αλέκος Μπαλακέρας συνέκρινε νόμους του 2012 και τελευταίους νόμους της σημερινής κυβέρνησης για να καταδείξει τις διαφορές πολιτικής των δύο κομμάτων. Το 2012 με το δεύτερο μνημόνιο καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις, έπαψε να ισχύει η υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και καταργήθηκαν τα επιδόματα, ίσχυσε ο κατώτατος μισθός με 586 ευρώ και ο «ρατσιστικός» υποκατώτατος με 511 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών, απελευθερώθηκαν οι απολύσεις, έπαυσε η μονομερής προσφυγή στον ΟΜΕΔ κτλ. «Όλα όσα προανέφερα έγιναν κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ με Υπουργό τον κ. Βρούτση. Ο κ. Βρούτσης σήμερα εμφανίζεται ως θύτης και θύμα. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η εκτόξευση της ανεργίας στο 28% και στο 59% για νέους και νέες«… είπε ο κ. Μπαλακέρας.

Με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε, προσλαμβάνονται 167 επιθεωρητές εργασίας, γίνεται προσπάθεια να περάσουν ευεργετικές διατάξεις για εργαζόμενους αλλά εν μέρει αυτό προσέκρουσε στην εσωτερική τρόικα που σε συνεργασία με την κανονική τρόικα εκβίασαν την τότε κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπαλακέρας ανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις που υπογράφηκαν – συνολικά σε 15 κλάδους και «όχι στο βαθμό που επιθυμούσαμε», όπως επεσήμανε – το νόμο 4611 που δεν επιτρέπει να απολυθεί εργαζόμενος αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος και το νόμο 4578/2019 με τον οποίο κάθε εργαζόμενος μπορεί να διεκδικήσει στα δικαστήρια με πολιτική αγωγή δεδουλευμένες αποδοχές.

Η φοιτήτρια Ντούτσου Παναγιώτα μίλησε για λογαριασμό της νέας γενιάς που όπως είπε, μεγάλωσε στην κρίση, που έφυγε στο εξωτερικό αλλά που σήμερα, μπορεί να ονειρεύεται… Με τη σειρά της κι εκείνη μίλησε για τα όσα δεινά απειλεί να φέρει στον τόπο η ΝΔ… Αναφέρθηκε σε αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και σε περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, στη μείωση της ανεργίας από το 27% στο 18,2%. 380.000 θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί το 70% των οποίων είναι μόνιμης απασχόλησης, όπως είπε. «Αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε τη νομιμοποίηση της 7ημερης εργασίας, την υπέρβαση του 8ωρου…» κατέληξε αναφερόμενη στον Κ. Μητσοτάκη.

Τέλος, ο Φίλιππας Φίλιος τόνισε πως 4 χρόνια πέρασαν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά η μνήμη του λαού δε μπορεί να είναι ασθενής. «Τέσσερα χρόνια μετά αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή έρχονται ως σωτήρες. Δηλαδή οι θύτες έρχονται στα θύματα και ζητούν να τους ξαναψηφίσουν. Αυτοί που ονειρεύονται σουλτανάτα και οικογενειοκρατίες σήμερα και εκβιάζουν ότι θα ξανακάνουν εκλογές αν δεν πάρουν αυτοδυναμία, πρόκειται για μια αισχρή πολιτική στάση…» είπε. 

 

Show Buttons
Hide Buttons