Η ΑΔΕΔΥ κατά του νόμου Κεραμέως

Η ΑΔΕΔΥ κατά του νόμου Κεραμέως

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για τα ΑΕΙ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στηρίζει τον αγώνα της ακαδημαϊκής κοινότητας και του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νομοσχέδιο και καλεί στην κινητοποίηση του Συλλόγου Διοικητικών Υπάλληλων του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, στις 12:00, στην Περιφέρεια Ηπείρου μαζί με τους εκπαιδευτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ τονίζει μεταξύ άλλων: «Η Κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, αντί να στηρίξει την εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία αλλά και να φροντίσει για την υγεία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, δαπανά ποσά προκειμένου να μεταβάλλει τα Πανεπιστήμια σε χώρους αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού, όπου θα περιορίζονται ακόμη και οι ακαδημαϊκές ελευθερίες. Η Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, εκμεταλλεύεται την πανδημία και τις συνθήκες περιορισμού των συνταγματικών ελευθεριών, προκειμένου να στραφεί ενάντια στους εργαζόμενους και την κοινωνία». 

Show Buttons
Hide Buttons