Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Ιωαννιτών για την υποψηφιότητα

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Ιωαννιτών για την υποψηφιότητα

Μια… «στρογγυλεμένη» ανακοίνωση εξέδωσε η Ολομέλεια των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ιωαννιτών για την Κυριακάτικη πολύωρη συνεδρίαση που είχε ως θέμα την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο μεγαλύτερο Δήμο της Ηπείρου – διαβάστε εδώ προηγούμενο ρεπορτάζ.

Είναι εμφανής η προσπάθεια να μη φανεί ότι «αδειάζεται» ο Λάζαρος Νάτσης, νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αφήνεται ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για τον επόμενο επικεφαλής.

Στην ανακοίνωση, καταγράφεται κατ’ αρχάς μια δόση κριτικής προς τη σημερινή δημοτική αρχή, γεγονός που αποκλείει λογικά, τη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με την «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα». Σημειώνεται συγκεκριμένα: «Η σημερινή διοίκηση του Δήμου παρά ορισμένες θετικές προσπάθειες, συνολικά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της δύσκολης αυτής φάσης. Στάθηκε με σκεπτικισμό πατώντας σε δυο βάρκες απέναντι στις μεγάλες θεσμικές τομές, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τις δυνατότητες που δόθηκαν συνολικά από την κυβέρνηση στη περίοδο αυτή, δεν άλλαξε προς όφελος της πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της πόλης την καθημερινότητα, δεν έδωσε νέα πνοή στα Γιάννενα».

Όσο για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «Γιάννενα – Πολίτες για την ανατροπή» με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση, τονίζεται πως «έκανε ό,τι ήταν δυνατόν σε όλη αυτή την περίοδο να στηρίξει τις θεσμικές τομές, αλλά και να σταθεί όσο γίνεται πιο κοντά στα προβλήματα της πόλης και των πολιτών και να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους».

Στο δια ταύτα, η απόφαση λέει τα εξής για την από δω και πέρα στρατηγική στο Δήμο Ιωαννιτών:

  • ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να σφραγιστεί με προοδευτικό δημοκρατικό περιεχόμενο η επόμενη διοίκηση του Δήμου. Η απόφασή μας είναι να αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργηθεί εκείνο το πλατύ μέτωπο που θα εγγυηθεί αυτή την προοπτική και να αναζητήσουμε σε ισότιμη βάση τις κρίσιμες προγραμματικές συγκλίσεις που μπορούν να δώσουν μια νέα προοπτική στα Γιάννενα.
  • ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την παράταξη «Γιάννενα – Πολίτες για την ανατροπή» να προχωρήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε μια διαδικασία την οποία να στηρίξουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η παράταξη να ανασυγκροτήσει και να διευρύνει τις δυνάμεις της και με την ανασύνθεση  της γραμματείας της να αναλάβει την πρωτοβουλία δημιουργίας αυτού του μετώπου, απευθυνόμενη σε παρατάξεις και πρόσωπα που ενστερνίζονται μια προοδευτική δημοκρατική προοπτική για τα Γιάννενα.

Για την τελική επιλογή του σχήματος το οποίο θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπαίνει χρονοδιάγραμμα και η απόφαση θα διαμορφωθεί μετά από την ολοκλήρωση των παραπάνω πρωτοβουλιών, σημειώνεται γενικά.

Show Buttons
Hide Buttons