Η ΑΡΠΗ για το Αλωνάκι Πάργας

Η ΑΡΠΗ για το Αλωνάκι Πάργας

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Αλωνάκι Φαναρίου, η περιφερειακή κίνηση «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο», ζητάει το υπέροχο φυσικό δάσος που βρίσκεται στη περιοχή (όπως και όλα τα «ιδιωτικά» δάση), να περάσει στο δημόσιο (χωρίς καμία αποζημίωση) μακριά από τον παραμικρό ιδιωτικό έλεγχο και ιδιωτική ιδιοκτησία.

Ταυτόχρονα κυβέρνηση, Περιφέρεια Ηπείρου και δήμος Πάργας καλούνται από την ΑΡΠΗ να εξασφαλίσουν το δάσος να μην πέσει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ ή σε επενδυτικό όμιλο.

Στο δάσος και στην παραλία πρέπει να απαγορευτεί τώρα με ευθύνη κυβέρνησης, Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Πάργας κάθε κερδοσκοπική και εμπορική δραστηριότητα. Όλη η περιοχή πρέπει να προστατευτεί από κάθε είδους καταπάτηση σε συνδυασμό με τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο δάσος για το κίνδυνο πυρκαγιάς (Το ίδιο πρέπει να γίνει σε κάθε δάσος της περιοχής). Οι παραλίες και τα δάση ανήκουν στο λαό. Επιχειρηματικά συμφέροντα μικρά και μεγάλα, λυμαίνονται την παραλιακή ζώνη από την Πρέβεζα έως τα Σύβοτα στο όνομα της «ανάπτυξης»… τονίζεται στην ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons