Η ΑΡΠΙ καλεί σε συμμετοχή, στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Η ΑΡΠΙ καλεί σε συμμετοχή, στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απευθύνει η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα».

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη με υποψήφιο Δήμαρχο το Χρήστο Πατσούρα, σημειώνει: «133 χρόνια από την αιματοβαμμένη εργατική πρωτομαγιά του Σικάγο και η εργατική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη με την νέα φάση αντιδραστικής εκστρατείας του κεφαλαίου. Η φτώχεια, ο ολοκληρωτισμός, οι πόλεμοι και ο φασισμός αυξάνονται απειλητικά για τους λαούς».

Η ΑΡΠΙ τονίζει: «Στην χώρα μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ – ΚΙΝΑΛ), διατυμπανίζει ότι τα μνημόνια «τέλειωσαν», ενώ δεν έχει καταργήσει κανένα από αυτά. Αντίθετα, έχει συμφωνήσει σε μόνιμο ευρωμνημόνιο, με πλεονάσματα σύνθλιψης της εργατικής τάξης και σωτηρίας του ευρώ και της Ε.Ε., με μισθούς φτώχειας και άγρια περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων. Παρά τις τυμπανοκρουσίες για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ελάχιστες συλλογικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί, καθώς παρέμεινε άθικτο το μνημονιακό αντεργατικό πλαίσιο. Η μείωση των μισθών και η χειροτέρευση των ορών εργασίας, οδήγησαν σε ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση χαρίζει στο κεφάλαιο τα πάντα: φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, κρατικές επιδοτήσεις, αναπτυξιακά-επενδυτικά κίνητρα, ενώ ξεπουλάει όλο τον δημόσιο πλούτο με την ένταξή του στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων».

Show Buttons
Hide Buttons