Η αρχή της αντιπολίτευσης

Η αρχή της αντιπολίτευσης

Πιο μεμπτό, πολιτικά, θεωρεί η παράταξη της πρώην δημοτικής αρχής, «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», το γεγονός της συνεργασίας του Μωυσή Ελισάφ με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα, παρά την «αξιοποίηση» σε θέσεις αντιδημάρχων, των δύο μόλις προχθές, ανεξαρτητοποιηθέντων δημοτικών συμβούλων της παράταξης Καλογιάννη.

Στην ανακοίνωση με την οποία η παράταξη του Θωμά Μπέγκα υποδέχεται τη νέα δημοτική αρχή – στην οποία παρεμπιπτόντως, τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα πρέπει να συνηθίσει να κάνει αντιπολίτευση… – το μείζον είναι η επιλογή συνεργασίας του Μωυσή Ελισάφ με το Νίκο Γκόντα.

Στο πρόσωπο του πρώην Δημάρχου, καίτοι έχουν περάσει 9 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία του ημέρα στο δημαρχιακό θώκο, η πρώην δημοτική αρχή βλέπει όλες… τις «πληγές του Φαραώ» που απειλούν να πέσουν ξανά πάνω στην πόλη, με την «επιστροφή» του από την «πίσω πόρτα».

Σα να μην έχουν αθωωθεί πολιτικά και κοινωνικά επιλογές, όπως το υπόγειο πάρκινγκ, η κατεδάφιση του πρώην «Ξενία» κτλ. Όσο για τους φακέλους τους οποίους έφερε στη Δικαιοσύνη η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» από το 2010, με κατηγορίες κατά της πρώην δημοτικής αρχής του Νίκου Γκόντα, είναι ενδιαφέρον να μας πουν οι λάβροι σημερινοί και χθεσινοί κατήγοροι για ποιες εξ αυτών, πρώην αιρετοί τιμωρήθηκαν. Και τα λέει αυτά μια παράταξη που… «έχασε» από τα ταμεία του Δήμου, περί το 1 εκατομμύριο ευρώ και κάτι ψιλά… μην ξεχνιόμαστε!

Το «παλιό» στην «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» για να σοβαρευτούμε, κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι μόνο ο Νίκος Γκόντας. Ο οποίος δε διεκδικεί και δεν θα πάρει θέση ευθύνης κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο. «Παλιό» – όχι με όρους ηλικιακούς – δεν είναι κανένας από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της πρώην δημοτικής αρχής, καθώς κανείς τους δεν έχει ασκήσει διοίκηση στο Δήμο Ιωαννιτών, στο παρελθόν.

Με μια… ναΐφ οπτική των πραγμάτων, η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» εγκαινιάζει τη θητεία της στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία και ελπίζω σε σοβαρότερη συνέχεια…

Παναγιώτης Μπούρχας

Show Buttons
Hide Buttons