Η Γωγώ Γιώτη μπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων

Η Γωγώ Γιώτη μπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων

Η Γωγώ Γιώτη πρόκειται να ορκιστεί δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων μετά το θάνατο του Φίλιππου Τσουμάνη. Η κ. Γιώτη ήταν πρώτη επιλαχούσα στην παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» με την οποία εξελέγη και ο εκλιπών.

Μόνο που αυτή η απώλεια αλλάζει ελαφρώς τους συσχετισμούς στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, δεδομένου ότι ο θανών είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του Θωμά Μπέγκα. Με την προσθήκη της Γωγώς Γιώτη αποκαθίσταται το συμπαγές της ομάδας που εξελέγη με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 και πλέον οι 14 της μείζονος αντιπολίτευσης είναι οι: Μπέγκας Θωμάς (επικ.), Βίνης Γεώργιος, Γιωτίτσας Θωμάς, Μπέγκα Αλεξάνδρα, Νάστος Δημήτριος, Αρλέτος Ηλίας, Χρυσοστόμου Ευθύμιος, Λιόντος Ιωάννης, Ζούμπας Στέφανος, Σίντος Στέφανος, Μαρκούλα Σοφία, Μέγα Βασιλική, Τσίλη Παρασκευή, Γωγώ Γιώτη. 

Η αντιπολίτευση στους 14 του Θ. Μπέγκα αθροίζει ακόμα 7 δημοτικούς συμβούλους από την παράταξη «Ιωάννινα_2023», 2 από την παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» και 2 ακόμα από τις παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και ΑΡΠΙ. Σύνολο 25 από τα 45 μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Στο σχήμα της δημοτικής αρχής ανήκουν 11 εκλεγμένοι με την παράταξη Ελισάφ (Γιάννενα Νέα Εποχή), 5 της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» και 2 της παράταξης «Γιάννενα Τώρα». Ανήκουν επίσης και οι δύο ανεξαρτητοποιηθέντες από την παράταξη Καλογιάννη, νυν αντιδήμαρχοι Γιάννης Αϊβατίδης και Αριστείδης Παππάς. Ωστόσο, το άθροισμα για τη δημοτική αρχή είναι 20-1, δηλαδή 19, λόγω της αυτόνομης πορείας, του καίτοι ακόμα τυπικά μέλους της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», πρώην αντιδημάρχου Γιάννη Λυκογιώργου.

Show Buttons
Hide Buttons