Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων δεν θα κατέβει στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων δεν θα κατέβει στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-Ι, μετά και την έκδοση της υπ’ αρ.  Φ.350/52/139940 Υ.Α., που τροποποιεί τη διαδικασία των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αποφάσισε μαζί με όλες τις παρατάξεις να αποσυρθούν όλα τα ψηφοδέλτια και να μην συμμετάσχουν οι υποψήφιοι στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη, ημέρα Σάββατο, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας οι ΕΛΜΕ συγκροτημένα ή και οι Παρατάξεις μεμονωμένα αποσύρουν τα ψηφοδέλτια τους.

«Δυστυχώς το Υπουργείο με τις ενέργειες αυτές θέλει να εξοβελίσει τους αιρετούς εκπροσώπους από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ.

«Είναι πλέον σαφές ότι η κουλτούρα της αυθαιρεσίας και της περιφρόνησης στο διάλογο και στις δημοκρατικές διαδικασίες αποτελούν καταστατικά στοιχεία της πολιτικής της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας» σημειώνεται.

Η ΕΛΜΕ δηλώνει αντίθεση στη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας γιατί η καθιέρωσή της όπως λέει, «θα πλήξει τις ζωντανές, συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες που εδώ και χρόνια έχει κατακτήσει ο κλάδος μας και θα οδηγήσει στην ποδηγέτηση των σωματείων μας, μέσω της διάρρηξης των συναδελφικών σχέσεων και της απομόνωσης των εργαζομένων»…

Show Buttons
Hide Buttons