Η «Ενότητα Πολιτών» με καταγγέλλει…

Η «Ενότητα Πολιτών» με καταγγέλλει…

Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του άρθρου που προκάλεσε την παρακάτω αντίδρασή της, η «Ενότητα Πολιτών» με συμπεριφορά… παράταξης καταγγελίας και διαμαρτυρίας, καταγγέλλει εμένα για μια προτροπή που αναγιγνώσκει ως προτροπή σε βία…

Τα συμπεράσματα δικά σας:

«Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» καταγγέλλει την αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και εμπαθή συμπεριφορά του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μπούρχα.

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος σε άρθρο του στην ιστοσελίδα που διατηρεί, pbnews.gr, με τίτλο «Η δημοτική αρχή που κατάντησε παράταξη διαμαρτυρίας…» κλιμακώνοντας την εμπαθή κριτική ενάντια στην παράταξη, τον επικεφαλής της και πρώην Δήμαρχο Θωμά Μπέγκας καθώς και στελέχη της, κατρακύλησε στο τελευταίο σκαλί της αντιδεοντολογικής δημοσιογραφικής συμπεριφοράς προτρέποντας σε πρακτικές που μόνο σε δημοκρατικές κοινωνίες δεν ταιριάζουν, αλλά παραπέμπουν σε φασιστικά καθεστώτα.

Παραθέτουμε το απόσπασμα αυτούσιο:

«Οι Θωμάς Μπέγκας και Θωμάς Γιωτίτσας ξεσήκωσαν μια πρωτοφανή διαμαρτυρία (αν στο δημοτικό συμβούλιο υπήρχε φρουρά… θα μπορούσε να είχε πετάξει άνετα με τις κλωτσιές, έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τον πρώην Δήμαρχο, καθώς δείχνει ανεπίτρεπτα απρεπή συμπεριφορά έναντι όλων των στελεχών της δημοτικής αρχής, σε κάθε συνεδρίαση)».

Στη δημοκρατία τα δημόσια πρόσωπα και ο λόγος τους κρίνονται από τους πολίτες και δεν προπηλακίζονται από φρουρούς…

Ζητάμε από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τους δημοκράτες πολίτες να καταδικάσουν τέτοιου είδους «δημοσιογραφικές» συμπεριφορές.

Η δημοκρατία έχει ανάγκη απ’ την πολυφωνία.

Έχει ανάγκη όμως και την προστασία των θεσμών κι αυτών που τους εκπροσωπούν και όχι τη «δημοσιογραφία» που προτρέπει σε φασιστικού τύπου μεθόδους«.

 

Η οφειλόμενη απάντηση:

Ο φρούραρχος και η φρουρά στην οποία αναφερόμουν στο προηγούμενο κείμενο, προφανώς και δεν ασκεί βία εντός του κοινοβουλίου, αλλά οδηγεί εκτός αιθούσης όσους παρεκτρέπονται και επιμένω πως η συμπεριφορά ενός πρώην Δημάρχου απέναντι στο προεδρείο και τους δημοτικούς συμβούλους των αντίπαλων παρατάξεων, είναι απαράδεκτη. Διακόπτει, μιλά χωρίς να παίρνει το λόγο, τους εγκαλεί κτλ. και νομίζει ότι βρίσκεται ακόμα στα αριστερά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου… Επομένως, η χιουμοριστική και ενδεχομένως άστοχη αναφορά μου στη φρουρά, δε μπορεί να ήταν προτροπή σε βία. Ελπίζω να μη φτάνει ως εκεί η πολιτική ευφυΐα των συντακτών της ανακοίνωσης, οι οποίοι μου κάνουν τρομερή διαφήμιση με την καταγγελία τους, οφείλω να ομολογήσω… 

Το δεύτερο που θα θυμίσω στον πρώην Δήμαρχο είναι πως προ μηνών παρεκτράπη όταν έγραψε στο fb για δημοσιεύματα εμπαθή και στα «όρια του πληρωμένου»… Τότε θα μπορούσα να του κάνω αγωγή, αλλά του απάντησα σκληρά μένοντας στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου. Έτσι εκλαμβάνω και την σημερινή ανακοίνωση της παράταξής του.

Παναγιώτης Μπούρχας

ΥΓ Ελπίζω να το ανέβασα πρώτος…

Show Buttons
Hide Buttons