Η… «επανάσταση» του διοικητή του ΠΓΝΙ!

Η… «επανάσταση» του διοικητή του ΠΓΝΙ!

Την… καραντίνα της ενημέρωσης στην οποία είχε υποβάλλει τον εαυτό της και τις υγειονομικές δομές που βρίσκονται υπό την ευθύνη της, η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), από την αρχή της πανδημικής κρίσης, έσπασε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Βασίλης Τσίκαρης.

Ο διοικητής του ΠΓΝΙ προ ημερών αντέδρασε οργισμένα, απαντώντας σε έγγραφο της 6ης ΥΠΕ – εδώ – για το εμπάργκο στην παροχή ενημέρωσης, αναφορικά με τον κορωνοϊό και με τον έλεγχο της πληροφόρησης από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ – η αντίδραση ήταν ωστόσο υπερβολική, δεδομένου ότι ο έλεγχος της ενημέρωσης για την εξέλιξη και την πορεία του COVID-19 ήταν μια κεντρική επιλογή του Υπουργείου Υγείας από την αρχή της πανδημίας και τότε, ο κ. Τσίκαρης απλά συμβιβάστηκε με τις εντολές. Μάλιστα, δεν έσπασε την πειθαρχία ούτε στο πρώτο σοβαρό περιστατικό της πανδημίας για το τοπικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με την εκδήλωση της νόσου σε γιατρό του νοσηλευτικού ιδρύματος, όταν δηλαδή, η ανάγκη ενημέρωσης πρώτα και κύρια των εργαζομένων για την υπόθεση και τον όλο χειρισμό επιβάλλονταν αλλά η ΥΠΕ δεν το επέτρεπε…

Ένα περίπου μήνα μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης του κ. Τσίκαρη στη θέση του διοικητή – είναι βέβαιο ότι θα αντικατασταθεί αλλά αυτό δε μπορεί προφανώς σήμερα, να αποτελεί προτεραιότητα για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας – ο πανεπιστημιακός κάνει την… επανάστασή του!

Και το βράδυ της Πέμπτης, έσπασε το εμπάργκο και εμφανίστηκε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό για να δώσει συνέντευξη… Ως διοικητής του ΠΓΝΙ προφανώς… και όχι ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμένεται να φανεί αν θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της 6ης ΥΠΕ για την παραβίαση του εντέλλεσθαι, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Τσίκαρης δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ΥΠΕ.

Show Buttons
Hide Buttons