Η μαθητική κινητοποίηση των Ιωαννίνων

Η μαθητική κινητοποίηση των Ιωαννίνων

Συγκέντρωση και κατόπιν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν και στα Γιάννενα, μαθητές σχολείων των Ιωαννίνων που τελούν υπό κατάληψη.

Στην πρώτη γραμμή των συνθημάτων βρέθηκαν ασφαλώς τα μέτρα προστασίας που ζητούν μαθητές και εκπαιδευτικοί να εφαρμοστούν στις σχολικές τάξεις για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, μέτρα όπως είναι η μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις και οι μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Ο εκπρόσωπος του συντονιστικού αγώνα των μαθητών των Ιωαννίνων είπε μεταξύ άλλων πως καθηγητές δεν εφαρμόζουν τα μέτρα, δε φορούν μάσκες, δεν προσέχουν στην ανταλλαγή αντικειμένων, ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη είναι μεγάλος και πρότεινε την καθολική τήρηση των μέτρων, το σπάσιμο των τάξεων και τακτικές απολυμάνσεις.

Στο πλευρό των μαθητών με δηλώσεις του βρέθηκε ο Κώστας Παργανάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων που ανάμεσα στα άλλα ζήτησε μαζικά τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ο Θανάσης Ματσίρας από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κάλεσε όλους τους πολίτες να μη αφήσουν κυβέρνηση και τοπικές αρχές να βάλουν στον πάγο τις κινητοποιήσεις μαθητών. Ο Τάσος Τόκας από την άλλη, στο ερώτημα ποιος υποκινεί τις κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση έδωσε την απάντηση: η κυβέρνηση, αρνούμενη να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων. «Δε μπορεί να κοπτόμαστε για το συνωστισμό και να αφήνουμε τα σχολεία με μαθητές τον ένα πάνω στον άλλο» είπε.

Show Buttons
Hide Buttons