Η «μανία» της παράταξης Ελισάφ… Καμία απάντηση σε Γκόντα

Η «μανία» της παράταξης Ελισάφ… Καμία απάντηση σε Γκόντα

Για «μανία» της επερχόμενης δημοτικής αρχής και της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» κάνει λόγο σχολιάζοντας την εξέλιξη της ακύρωσης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτώ υποστηρίζει πως η παράταξη Ελισάφ ζήτησε την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών με θέμα «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 461/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη συγκρότηση Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων», κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει όπως φαίνεται στην απόφαση της Αποκεντρωμένης: η παράταξη Ελισάφ ζητά τον έλεγχο νομιμότητας μιας απόφασης που ελήφθη στις 30 Ιανουαρίου και η οποία αναρτήθηκε στο «Διαύγεια», πέντε μήνες μετά. Γι’ αυτά όπως και για τα ερωτήματα της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» η δημοτική αρχή δε λέει κουβέντα… μη παραδεχόμενη τις άστοχες και περίεργες μεθοδεύσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Δηλώνει επίσης έκπληξη για την εμμονή όσο και άρνηση της παράταξης να αναφέρει Ελισάφ, να αναφέρει ποιο από τα θέματα που συζητήθηκαν στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ θεωρεί ότι δεν είναι στο πλαίσιο της καθημερινής λειτουργίας της, ή τη δεσμεύει πολιτικά στην άσκηση των καθηκόντων της από 1ης Σεπτεμβρίου…

Η δημοτική αρχή που απέρχεται καλεί τους Γιαννιώτες πολίτες να αξιολογήσουν και οι ίδιοι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του τελευταίου ΔΣ της ΔΕΥΑΙ τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της και να βγάλουν και οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους… Ωστόσο απαντά στο ερώτημα μόνη της προχωρώντας σε μια αυθαίρετη ερμηνεία αναφορικά με το έργο επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού. «Ειδικά όμως, απάντηση πρέπει να δώσει η «Νέα Εποχή» και στους Δημότες των Ιωαννίνων στο γιατί με τις ενέργειες της προσπαθεί να ακυρώσει και την απόφαση για το πιο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, αυτό της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για το μεγάλο έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού. Του σημαντικότερου περιβαλλοντικού έργου που θα εκτελέσει η ΔΕΥΑΙ κι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος της  Επιχείρησης το οποίο η δική μας Δημοτική Αρχή αφήνει ως παρακαταθήκη». 

Από την άλλη, η απερχόμενη διοίκηση δεν παραδέχεται αυτό που όλοι γνωρίζουν: η πρεμούρα της δημοτικής αρχής έχει να κάνει με το διορισμό δύο στελεχών στη ΔΕΥΑΙ που άραγε τι πρόκειται να κάνουν;; (αυτό θα είναι σίγουρα το θέμα της επόμενης ή μεθεπόμενης συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, όσο και αν δεν το παραδέχεται η δημοτική αρχή). 

«Τα «νέα ήθη» της «Νέας Εποχής» δεν υπηρετούν το συμφέρον του Δήμου. Αντίθετα η μανία της βλάπτει σοβαρά τους συνδημότες μας. Ας απολογηθεί λοιπόν η ίδια» σημειώνεται.

Όπως συνήθως απάντησε σε άπειρες αντίστοιχες περιπτώσεις (με κορυφαία την ακύρωση της έκπτωσης συνέπειας…), η ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου γίνεται όπως λέει, για ένα άκρως τυπικό (τυπολατρικό λόγο) για δήθεν έλλειψη αιτιολογίας αναφορικά με την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ. Παράβαση νόμου, το χαρακτηρίζει η Αποκεντρωμένη παρεμπιπτόντως και εξηγήσαμε ήδη στο προηγούμενο ρεπορτάζ τους πολύ συγκεκριμένους λόγους της ακύρωσης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου – εδώ κατεβάστε ολόκληρη την απόφαση.

Προαναγγέλλει ο Δήμος τέλος, την εξάντληση των νομικών μέσων.

Show Buttons
Hide Buttons