Η «Νέα Εποχή» του Μ. Ελισάφ και οι πρώτες προγραμματικές θέσεις (βίντεο)

Η «Νέα Εποχή» του Μ. Ελισάφ και οι πρώτες προγραμματικές θέσεις (βίντεο)

Στην… «επιβεβαίωση» όπως είπε χαρακτηριστικά, της υποψηφιότητάς του για το Δήμο Ιωαννίνων, προχώρησε το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο καθηγητής Ιατρικής Μωυσής Ελισάφ. Η πρόθεσή του να είναι υποψήφιος ήταν γνωστή εδώ και καιρό και η ατάκα αυτή ήταν προφανώς αιχμή προς όσους αμφισβητούσαν τις διαθέσεις του πρώην προέδρου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Με μια προσωπική αναφορά στην προσφορά του στην πόλη, μέσα από την καθηγητική του ιδιότητα, την προεδρία του στην Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων και την θητεία του ως δημοτικού συμβούλου και αργότερα ως προέδρου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, ο κ. Ελισάφ, είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα αδρό πλαίσιο γενικών αρχών και θέσεων για το όραμα της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για το Δήμο Ιωαννιτών.

Στο πρόγραμμα αυτό, λέξεις όπως εμβάθυνση της δημοκρατίας στη λειτουργία του Δήμου, ενεργός συμμετοχή των πολιτών, ανοιχτό πνεύμα στη διοίκηση και στη λειτουργία του Δήμου μέσα σε ένα διεθνές και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, ήταν κυρίαρχες όπως φάνηκε από τα λεγόμενα του κ. Ελισάφ.

Ακολούθησε η αναφορά ενός «Δωδεκάλογου» πιο συγκεκριμένα προγραμματικού, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη διαχείριση πόρων με μεγαλύτερη τοπική αναφορά, την αναβάθμιση των θεσμικών οργάνων του Δήμου, την αντιμετώπιση πρακτικών ρουσφετιού, διαφθοράς και διαπλοκής για την οποία δεν επικέντρωσε στο Δήμο Ιωαννιτών αλλά μίλησε μάλλον γενικά αναφερόμενος στη χώρα, για περισσότερη ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο Δήμο και μεγαλύτερο ακόμα βάρος στην κοινωνική πολιτική – κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, είπε, μεταξύ άλλων. Έκανε ακόμα λόγο για την ανάγκη ολιστικής αντιμετώπισης της Παμβώτιδας, με έναν ενιαίο φορέα διαχείρισης των υδάτων και τέλος, για την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της πόλης, μέσα από την καλύτερη αξιοποίηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της σχέσης της πόλης μαζί του. Έθεσε ως προτεραιότητα καταλήγοντας τον εξορθολογισμό της τιμολογιακής πολιτικής των τελών.

 

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις

Στη διάρκεια των ερωτήσεων που ακολούθησαν της τοποθέτησής του, ο κ. Ελισάφ έδειξε διάθεση χαμηλών τόνων απέναντι στη δημοτική αρχή. «Δε θέλω να είμαι απόλυτος, δε μου αρέσει να μηδενίζω τη δουλειά που έγινε…» σημείωσε.

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, απάντησε στο σχετικό ερώτημα και ξεκαθάρισε πως το 2014 δεν του είχε προταθεί να τεθεί επικεφαλής παράταξης.

Θέλησε να ξεκαθαρίσει ακόμα δύο ζητήματα ο κ. Ελισάφ:

α) Δεν είναι μέλος καμιάς δημοτικής παράταξης από το 2014 και μετά, άρα δεν υπήρχε λόγος να διεκδικήσει την αρχηγία καμιάς παράταξης στην οποία δεν ανήκει… Ο λόγος του… στον αντίλογο που λέει πως θα μπορούσε να διεκδικήσει την ηγεσία της «Ενότητας Πολιτών» από το Θωμά Μπέγκα.

β) Σε σχέση με τις κομματικές στηρίξεις, επανέλαβε πως κοινοποίησε την πρότασή του σε κοινωνικούς φορείς και κόμματα. Ουδέποτε ζήτησε στήριξη, συζήτησε με πολλούς… όπως είπε, στην προσπάθεια να κάνει γνωστές τις θέσεις του. «Δεν κάνουμε συμφωνία με κανένα κόμμα, δεν κάνουμε συμφωνία με κανέναν», τόνισε λέγοντας πως είναι μια ευρεία παράταξη από την Αριστερά, το κέντρο και την κεντροδεξιά. Το παραπάνω δεν αποκλείει αν του προσφερθεί στήριξη από κάποιο κόμμα να την αποδεχτεί. Αυτό αφορά και τη ΝΔ για την οποία δε θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες στην ερώτηση αν θα του δημιουργούσε πρόβλημα στα αριστερά της παράταξης, μια ενδεχόμενη στήριξη από τη ΝΔ. 

Show Buttons
Hide Buttons