Η παράταξη Ιωάννινα_2023 καταγγέλλει τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής

Η παράταξη Ιωάννινα_2023 καταγγέλλει τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής

Λίγα λεπτά μετά την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης του έργου οδοφωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών (εδώ) η παράταξη «Ιωάννινα_2023» συνοψίζει το πολιτικό νόημα της σημερινής απόφασης, επιτιθέμενη στις συμπράττουσες στη δημοτική αρχή παρατάξεις. Η παράταξη Καλογιάννη που καταψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για αυταρχισμό. 

Η ανακοίνωση τονίζει τα εξής:

«Σήμερα, η σύμπραξη της Δημοτικής Αρχής, Ελισάφ, Γκόντα, Μπαρτζώκα:

  1. Επιμένει να δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν μπορεί να διοικήσει, αφού εκχωρεί σε άλλους τη διοίκηση έργου, μεγάλης κλίμακας και ιδιαίτερης σημασίας, του Δήμου. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα έργα ή δράσεις του Δήμου μας.
  2. Παραδέχεται ότι στην πολιτική της πρακτική δεν περιλαμβάνονται οι έννοιες: συνεργασία και διάλογος. Έννοιες τις οποίες, όμως, υπερασπίζεται σθεναρά μόνο στα άρθρα της και τις δημοσιεύσεις κηρυγματικού χαρακτήρα.
  3. Ακυρώνει, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής -τεχνητής σύνθεσης και πλειοψηφίας- πρόσφατη απόφαση, για το ίδιο ακριβώς θέμα, του Δημοτικού Συμβουλίου, που αντιπροσωπεύει πλήρως τη λαϊκή βούληση συνολικά.
  4. Δεν ενδιαφέρεται εάν ο Δήμος, ως ο Κύριος του Έργου, δεν θα έχει καμία θέση, άποψη και αποφασιστική κρίση, για το τι έργο θα κατασκευαστεί, με ποιές προδιαγραφές και τι έργο θα παραληφθεί, από τον δήμο, μετά την αποχώρηση του αναδόχου.
  5. Δεν τεκμηριώνει το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου, στο οποίο βασίζεται το προσδοκόμενο όφελος των συνδημοτών ελλείψει κανονικών μελετών, στοιχείο το οποίο επιβεβαίωσε, με χθεσινές του δηλώσεις, και ο ίδιος ο Δήμαρχος.
  6. Ο Δήμος και σε αυτό το έργο κομπάρσος, οι δημότες αμήχανοι αρμεγόμενοι θεατές!

Θεωρώντας, για τους δικούς της λόγους, η νυν δημοτική αρχή, ότι, αυτή η ίδια, είναι η μόνη άξια να κρίνει τόσο τη σημασία των προβλημάτων, δηλαδή των δημοσίων θεμάτων, όσο και την ορθότητα και την συγκριτική αξιολόγηση των επιλογών για την επίλυσή τους, ασκεί την εξουσία με αποκλειστικά κύριο κριτήριο τις δικές της θέσεις και πεποιθήσεις.

Δεν αναζητά τον κοινό παρονομαστή με τις τεκμηριωμένες, αλλά διαφορετικές από τις δικές της, θέσεις και απόψεις με γνώμονα το κοινό όφελος.

Απλώς, αποφασίζει και διατάζει. Δηλαδή, λειτουργεί αυταρχικά».

Show Buttons
Hide Buttons