Η πρωτιά του ΠΕΑΚΙ: Ενεργειακή αναβάθμιση στο κολυμβητήριο

Η πρωτιά του ΠΕΑΚΙ: Ενεργειακή αναβάθμιση στο κολυμβητήριο

Το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) γίνεται το μοναδικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της χώρας και ο μοναδικός φορέας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που υπέβαλε επιτυχώς πρόταση και που θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με 1.460.396 ευρώ, για ένα σημαντικό έργο: την Ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού κολυμβητηρίου – εντάσσεται συγκεκριμένα στη δράση «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων – Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις».

Η παρέμβαση απεμπλέκει πλήρως το κολυμβητήριο από το πετρέλαιο, καθώς το έργο προβλέπει την εγκατάσταση αερόψυκτων αντλιών θερμότητας. Επίσης, ο εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός αντικαθίστανται πλήρως με LED, αντικαθίσταται το σύστημα εξαερισμού καθώς και τα πάνελ οροφής, τοποθετείται σύστημα αντιστάθμισης ισχύος 49,6kVAr και σύστημα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου.

«Ένας αγώνας δρόμου, με πολλές θυσίες από την Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, είχε επιτυχή κατάληξη. Το μέγεθος της επιτυχίας θα γίνει αντιληπτό με την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου που πέραν του περιβαλλοντικού οφέλους θα οδηγήσει το ΠΕΑΚΙ με ταχύτητα στην νέα εποχή» τονίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Πάνω από 200.000 ευρώ το χρόνο απελευθερώνονται, δίνοντας τη δυνατότητα στο φορέα να σχεδιάσει νέες παρεμβάσεις αλλά και να βελτιώσει αισθητά την ασκούμενη κοινωνική και αθλητική πολιτική του.

 

Show Buttons
Hide Buttons