Η τελευταία… Πρυτανική συνέντευξη του Γ. Καψάλη (βίντεο)

Η τελευταία… Πρυτανική συνέντευξη του Γ. Καψάλη (βίντεο)

Την ανάγκη να υποστηριχθεί με πόρους και προσωπικό, το εγχείρημα της απορρόφησης του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην αυγή του νέου Πανεπιστημίου της Ηπείρου, υπογράμμισε για μια ακόμα φορά, ο απελθών Πρύτανης του τοπικού ΑΕΙ Γιώργος Καψάλης.

Μιλώντας σε μια εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναφέρθηκε στα σημαντικότερα επιτεύγματα της τετραετούς θητείας του που τελείωσε με την παράδοση του πρυτανικού διασήμου, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, στον διάδοχό του, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.

Για το θέμα της συνένωσης των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ο κ. Καψάλης τόνισε την ανάγκη της ενίσχυσης σε πόρους, υποδομές και μέλη ΔΕΠ του διευρυμένου Πανεπιστημίου, ενώ χαρακτήρισε «πολιτική απόφαση» την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, με την οποία συμφώνησε προκειμένου όπως είπε, να συνδιαμορφώσει το αύριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η φοιτητική μέριμνα ήταν το μέρος των απολογιστικών δηλώσεων το οποίο ξεχωρίζει ο κ. Καψάλης και αναφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης, στις δράσεις που καθιστούν το τοπικό ΑΕΙ πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Εντός των επομένων μηνών, λογικά, εκτίμησε πως μπορεί να ξεκινήσει το έργο ανέγερσης μιας ακόμα φοιτητικής εστίας στο Πανεπιστήμιο.

Ερωτηθείς σχετικά με τις φήμες που τον φέρνουν ενδιαφερόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική, ο κ. Καψάλης απέφυγε να μιλήσει συγκεκριμένα και τόνισε πως παραμένει ενεργός πολίτης. Θέλει χρόνο για επιστρέψει στα πλήρη διδακτικά του καθήκοντα, τα οποία δεν διέκοψε ποτέ, και υπονόησε με τα όσα είπε, πως είναι ανοιχτός για δραστηριοποίηση στο πολιτικό πεδίο.

Ιδιαίτερη αξία είχαν τέλος τα όσα είπε ο απελθών Πρύτανης για τις αλλαγές που εξαγγέλθηκαν στο νέο Λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο κ. Καψάλης επέστησε την προσοχή του Υπουργείου στη διαφύλαξη της αξιοπιστίας του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων που διακυβεύεται ευθέως με τις προτεινόμενες αλλαγές στον καθορισμό των θεμάτων όχι από μια κεντρική επιτροπή αλλά σε επίπεδο Νομών. 

 

Show Buttons
Hide Buttons