Η υποψήφια του ΚΙΝΑΛ κ. Κ. Σαραντοπούλου…

Η υποψήφια του ΚΙΝΑΛ κ. Κ. Σαραντοπούλου…

Η «ρούκι» των εκλογών για το ΚΙΝΑΛ στα Γιάννενα, λέγεται Αικατερίνη Σαραντοπούλου…

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1986. Είναι πτυχιούχος μεταφράστρια και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη «Θεωρία και Διδακτική της Μετάφρασης», με γλώσσες εργασίας τα Αγγλικά και τα Γαλλικά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΠ στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα και τα τελευταία χρόνια ζει με την όμορφη οικογένειά της στα Γιάννενα, παντρεμένη με τον Αστυνομικό Χρήστο Πρέντζα, αμφότεροι γονείς της Ειρήνης και της Ελένης.

Δεν αισθάνεται άγνωστη πλέον, μεταξύ Γιαννιωτών, λέει στους «Νέους Αγώνες» η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Η οικογένεια της έχουν φροντίσει να την ενσωματώσουν πλήρως στα δεδομένα της πόλης μας. Εννοείται πως έχει μεταφέρει από χρόνια τα εκλογικά της δικαιώματα στα Ιωάννινα πολύ πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης που έχει να κάνει με την εμπλοκή στην πολιτική, γιατί πλέον όπως λέει, θεωρεί τον τόπο και δικό της τόπο και την ενεργή συμμετοχή της σε αυτόν, αναγκαία.

Η εμπλοκή της με την πολιτική ξεκινά από τα φοιτητικά χρόνια. Η θητεία της ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της σχολής της, ήταν ένα μεγάλο σχολείο όπως λέει για να αφουγκραστεί τα «θέλω» και τις ανάγκες των συμφοιτητών της.

Στο ερώτημα ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ, δε μασάει τα λόγια της: «Τα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του, απείχα συνειδητά, τώρα πια είμαι βέβαιη πως βρίσκει εκ νέου την ταυτότητά του και σε αυτό συμβάλλουν και οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στο κίνημα. Αν πρέπει να απαντήσω λοιπόν, είμαι με το ΚΙΝ.ΑΛ!» λέει.

Τι πρέπει να γίνει στον τόπο μας; Η κ. Σαραντοπούλου λέει: «Οι Ηπειρώτες είναι εργάτες, αγωνιστές της ζωής. Τους διακρίνει η ειλικρίνεια, η αγάπη για τον τόπο τους ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στο παρελθόν χρειάστηκε να μεταναστεύσουν για ένα καλύτερο αύριο. Αξίζουν το καλύτερο, πρέπει να προωθήσουμε και να ενισχύσουμε την αγροτική και κτηνοτροφική τους γνώση, πρέπει να προσελκύσουμε τον τουρισμό, πρέπει να τοποθετήσουμε τη γη μας στο επίκεντρο, τις τέχνες, τα γράμματα, το Πανεπιστήμιό μας, ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, να γνωρίσει την αίγλη που του αρμόζει!».

Τέλος, στο ερώτημα για την ποσόστωση και τις γυναίκες στην πολιτική: είναι «γλάστρες» ή απολύτως απαραίτητες σε κάθε ψηφοδέλτιο; Μας απάντησε: «Οι γυναίκες είναι από τη φύση τους φτιαγμένες να μπορούν να υπομένουν τον πόνο, να πεισμώνουν, να γεννούν παιδιά, να τα ανατρέφουν. Πώς θα μπορούσε να είναι «κομπάρσοι» της πολιτικής ζωής, ενώ στην καθημερινότητά τους αποτελούν ηρωίδες με τη δύναμη που επιδεικνύουν;»…

(Η συνέντευξη δημοσιεύεται στους «Νέους Αγώνες», στο φύλλο της Παρασκευής, 14/6)

Show Buttons
Hide Buttons