Η 6η ΥΠΕ, τα ρουσφέτια, το τυπογραφικό λάθος και το ΠΑΜΕ Υγείας… (βίντεο)

Η 6η ΥΠΕ, τα ρουσφέτια, το τυπογραφικό λάθος και το ΠΑΜΕ Υγείας… (βίντεο)

Με ξεχωριστές ανακοινώσεις, 6η ΥΠΕ και διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, απαντούν στην καταγγελία του ΠΑΜΕ Υγείας – εδώ – για ρουσφετολογική μετάθεση γιατρού από το ΠΓΝΙ στο ΓΝ Καλαμάς, γιατρού που μάλιστα έχει συγγενική σχέση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Τάκη Νικολόπουλο. Η καταγγελία του ΠΑΜΕ Υγείας έλεγε πως η αλληλουχία των ημερομηνιών της απόφασης του Υπουργού και του αιτήματος του Νοσοκομείου της Μεσσηνίας για την μετάθεση του γιατρού ήταν αντίστροφη… (!) δηλαδή πρώτα αποφάσισε ο Υπουργός και μετά ζήτησε τη μετάθεση το Νοσοκομείο…

Η επιχειρηματολογία βέβαια που επικαλούνται για να απαντήσουν στο ΠΑΜΕ δύο ημέρες μετά, είναι διαφορετική.

Ο μεν διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Νικολόπουλος υποστηρίζει πως είναι διαφορετική η διαδικασία μετάθεσης προς άγονη μονάδα υγείας (όπως το νοσοκ. Καλαμάτας), από τη μετάθεση από άγονη μονάδα. Είναι άλλο πράγμα, υποστηρίζει, η μετάθεση γιατρού από τμήμα που διαθέτει ικανό αριθμό ειδικευμένων, και άλλο η μετάθεση από τμήμα που η απουσία του γιατρού ισοδυναμεί με κλείσιμο του τμήματος, πχ. Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Και με αιχμές κατηγορεί το ΠΑΜΕ πως θέλει να εξυπηρετήσει δικό του στέλεχος στο ΓΝ Φιλιατών!

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σωρεία των ανακριβειών και των ψευδών στοιχείων δεν παρατέθηκαν για να αναδείξουν τα όποια προβλήματα των νοσοκομείων, αλλά προσφέρει πολιτική εκδούλευση προκειμένου να πιέσει για ορισμένους (ή για ορισμένο;) συναδέλφους να αναλάβουν όσο γίνεται συντομότερα εργασία στους φορείς που έχουν ήδη μετατεθεί από το νοσοκομείο Φιλιατών. Γι’ αυτό το λόγο σκοπίμως μπερδεύει τις ημερομηνίες κατάθεσης των αιτήσεων τρίμηνης μετακίνησης και μετάθεσης στο άγονο νοσοκομείο της Καλαμάτας, τις ημερομηνίες της αλληλογραφίας για ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων κλπ.» σημειώνεται… και συνεχίζει: «Στο άγχος του (σ.σ. συντάκτη) βέβαια να στηρίξει τον ή τους πολιτικούς του φίλους, ο συντάκτης της ανακοίνωσης προσπαθεί να ντύσει και πολιτικά το θέμα με τη γνωστή καραμέλα της δήθεν ιδιωτικοποίησης του υγειονομικού συστήματος. Προφανώς δεν έμαθε ότι από το 2017 έχει καταργηθεί η ΕΣΑΝ ΑΕ».

 

H απάντηση Τσίκαρη

Ο κ. Τσίκαρης από την άλλη, μιλάει για λάθος στην ημερομηνία του αιτήματος του γιατρού να μετατεθεί, πάνω στο οποίο λάθος – το ΠΑΜΕ δημοσίευσε το έγγραφο που είναι δημοσιευμένο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και δεν ήταν υποχρεωμένο να αναζητήσει όλα τα αναφερόμενα έγγραφα – στηρίχθηκε η καταγγελία.

Σύμφωνα με την απάντηση του διοικητή: Ο Ιατρός ΒΚ κατέθεσε αιτήματα μετάθεσης η/και μετακίνησης, ως είχε το νόμιμο δικαίωμα, με τρία έγγραφα στις Προϊστάμενες Αρχές όπου θεσμικά έπρεπε να απευθυνθεί, ήτοι τις με αρ. πρωτ.: 21563/24-5-2018, 24314/13-6-2018 και 24871/18-6-2018, όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο έγγραφο της 6ης ΥΠΕ. Συνεπώς η τελευταία αίτηση του είναι στις 18-6-2018.

Το έγγραφο της 6ης ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας, με τη σύμφωνη γνώμη της, διαβιβάστηκε στις 27-6-2018 (21563/27-6-2018), η δε απόφαση του Υπουργού δημοσιεύτηκε τις 17-8-2018. Συνεπώς, η ημερομηνία της τελευταίας αίτησης του Ιατρού είναι προγενέστερη του εγγράφου της 6ης ΥΠΕ, σε αντιδιαστολή με όσα ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Μια απλή ερώτηση είτε στην 6η ΥΠΕ είτε στη Διοίκηση του ΠΓΝΙ, στην οποία κοινοποιήθηκαν τα σχετικά έγγραφα, αρκούσε για να διευκρινιστεί το λάθος. Φαίνεται όμως ότι τους συντάκτες της ανακοίνωσης για δήθεν «ρουσφετολογική μετάθεση», δεν ενδιέφερε η αλήθεια ούτε το δίκαιο του αιτήματος, αρκεί που το τυπογραφικό λάθος (28 αντί του ορθού 18 στο 5ο σχετικό της απόφασης του Υπουργού) προσφερόταν για να οικοδομηθεί μια ολόκληρη φαντασίωση προκειμένου να λασπολογήσουν, να θίξουν το ηθικό πλεονέκτημα και να δυσφημίσουν την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τη Διοίκηση του ΠΓΝΙ.

Το δίκαιο του αιτήματος: Ο εν λόγω Ιατρός ζήτησε μετάθεση από μια ΜΗ Άγονη Α’ περιοχή όπως είναι τα Ιωάννινα σε μια Άγονη Α’ περιοχή όπως είναι η Καλαμάτα (ΠΔ 131 ΦΕΚ 73/Α/25-5-1987). Είναι ΗΘΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΘΕΣΜΙΚΗ υποχρέωση, των υπηρεσιών και των αρμοδίων να αποφασίσουν, η θετική προσέγγιση και προτεραιότητα για μια τέτοια αίτηση».

Καταλήγοντας, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, νυν διοικητής του ΠΓΝΙ, επιτίθεται στο ΠΑΜΕ: «Όταν η εμπάθεια και η αγωνία για την πολιτική και συνδικαλιστική επιβίωση συναντούν ΕΝΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ λάθος τότε το αποτέλεσμα είναι ένα εκρηκτικό μίγμα ηθικής κατάπτωσης. Όταν αυτό αφορά το ΠΑΜΕ τότε ο προβληματισμός και η ανησυχία διαπερνά το σύνολο της κοινωνίας. Λυπούμαστε Κύριοι.

Η δημόσια συγγνώμη των συντακτών της ανακοίνωσης είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ που οφείλουν».

 

Ερώτημα:

Μήπως όμως, αυτοί που μιλούν για τυπογραφικό λάθος οφείλουν να δώσουν στη δημοσιότητα ολόκληρη την σειρά των εγγράφων για να φανεί αν όντως υπάρχουν λάθη στις ημερομηνίες; Το ΠΑΜΕ δημοσιοποίησε το έγγραφο της ΔΙΑΥΓΕΙΑ, και μην επικαλεστεί κανείς προσωπικά δεδομένα, γιατί ουδείς θα τολμήσει να δημοσιεύσει το όνομα του αναφερόμενου γιατρού. Δεν ελέγχεται αυτός άλλωστε, αλλά οι πράξεις της διοίκησης (νοσοκομείου και 6ης ΥΠΕ)…

Show Buttons
Hide Buttons