Η FrieslandCampina θέλει τη «Δωδώνη»

Η FrieslandCampina θέλει τη «Δωδώνη»

Ο ελληνικός βραχίονας της ολλανδικής συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας FrieslandCampina επαναφέρει το ενδιαφέρον του για την ενίσχυση της θέσης της στην ελληνική αγορά μέσω της απόκτησης τοπικής γαλακτοβιομηχανίας, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία.

Αυτό επιβεβαίωσε στο capital.gr ο επικεφαλής της FrieslandCampina Hellas Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, ο οποίος είπε: «η εταιρεία δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον της για δραστηριοποίηση της στην αγορά της φέτας, κυρίως με στόχο τις εξαγωγές». Στη συγκεκριμένη αγορά ανέφερε ο ίδιος πως ο στόχος είναι να πραγματοποιηθεί μέσω εξαγοράς, ενώ θύμισε πως στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν συζητήσεις με τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», οι οποίες όμως δεν κατέληξαν σε συμφωνία».

Έσπευσε πάντως να σημειώσει πως από την πλευρά της FrieslandCampina το ενδιαφέρον για απόκτηση της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας παραμένει ζωντανό, «αλλά όπως και στο ταγκό, χρειάζεται δύο για να χορέψεις», τόνισε. Για να συμπληρώσει: «στην παρούσα φάση οι συζητήσεις με τη «ΔΩΔΩΝΗ» είναι ανενεργές. Προσωπικά θα ήθελα να ενεργοποιηθούν, όμως δεν εξαρτάται μόνο από τη μια πλευρά αυτό».

Εκτός όμως από τη «ΔΩΔΩΝΗ» ενδιαφέρον υπάρχει και για τη ΔΕΛΤΑ, την οποία χαρακτήρισε ειδική περίπτωση καθώς εάν και όταν πιθανόν τεθεί θέμα πώλησης η FrieslandCampina θα δηλώσει παρών αποκλειστικά για το «κομμάτι” του γαλακτοκομικού τομέα.

(Πηγή www.capital.gr)

Show Buttons
Hide Buttons