Θέλει στήριξη από την Πειραιώς στην Τ. Καλογιάννη, ο Θ. Τζαρούχης

Θέλει στήριξη από την Πειραιώς στην Τ. Καλογιάννη, ο Θ. Τζαρούχης

Να δοθεί στήριξη από τη ΝΔ, στην υποψηφιότητα της Τατιάνας Καλογιάννη για το Δήμο Ιωαννιτών, έχει εισηγηθεί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων του κόμματος, Θεόδωρος Τζαρούχης, όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, το βράδυ της Παρασκευής.

Η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Τατιάνας Καλογιάννη, πήρε απόφαση στήριξής της, ακολουθώντας τις εντολές της Πειραιώς.

Το κόμμα ωστόσο, δύο μήνες μετά, δε δείχνει διάθεση να εμπλακεί στις εκλογές του Δήμου Ιωαννιτών και να μπει ανάμεσα στις υποψηφιότητες της Τ. Καλογιάννη και του Ν. Γκόντα. Η απόσταση που πήρε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ άλλωστε, από το 12ο συνέδριο του κόμματος, τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την ομιλία με την οποία έκλεισε τις εργασίες, μπορεί να δικαιολογήσει την ουδετερότητα που πρέπει αναγκαστικά να υπάρξει σε ειδικές περιπτώσεις Δήμων, καθώς σε άλλες, ο γραμματέας του κόμματος έχει ήδη μοιράσει στηρίξεις, αποδεικνύοντας πως δεν υπάρχει σαφής στρατηγική της ΝΔ για τις δημοτικές εκλογές. Τον περασμένο Σεπτέμβριο επίσης, με δηλώσεις του από την Άρτα, όπως ασφαλώς και με τη συνέντευξή του στα «Νέα», ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ξεκαθαρίσει πως είναι άλλο πράγμα οι εκλογές στις Περιφέρειες και άλλο στους Δήμους.

Μπορεί βέβαια, ο κ. Τζαρούχης να αισθάνεται «μετέωρος»… επειδή οδηγήθηκε να πάρει η ΝΟΔΕ βιαστικά την απόφαση για τη στήριξη της αντιπεριφερειάρχη.

Το αν η ΝΔ κεντρικά θα δεχτεί την εισήγησή του, απομένει να φανεί το επόμενο διάστημα, πάντως για να δηλώνει σχεδόν με βεβαιότητα σήμερα πως μέχρι το Μάιο, το κόμμα θα ανακοινώσει την προτίμησή του στην Τ. Καλογιάννη, σημαίνει ότι έχει τη βεβαιότητα ότι θα γίνει, αλλιώς ο ίδιος θα εκτεθεί για πολλοστή φορά, με ευθύνη της Πειραιώς – «εσύ θα φας το «ξύλο» άλλωστε»… τον έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό, υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ δεν πτοείται, όσο κάνει το κομματικό καθήκον του…

Ο ίδιος ο πρόεδρος επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να στηρίξει με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα της Τ. Καλογιάννη και θέλει την επίσημη κάλυψη για να μπορεί να συνεχίσει την προσπάθειά του.

Χωρίς την στήριξη της Πειραιώς για παράδειγμα, δεν θα μπορεί να επιβάλλει απόψεις ο κ. Τζαρούχης, σε σχέση για παράδειγμα, με τον «κώδικα δεοντολογίας – συμπεριφοράς στα social media» που παρουσίασε στα μέλη της διευρυμένης ΝΟΔΕ την περασμένη εβδομάδα… (που βάζουν like και που όχι, που κάνουν share και που όχι κτλ.).

Show Buttons
Hide Buttons