Θερινό Σχολείο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από το STEM Education

Θερινό Σχολείο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από το STEM Education

Ο STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) θα πραγματοποιήσει Θερινό Σχολείο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Ιωάννινα. Επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα του Θερινού Σχολείου, το παιδί εξασφαλίζει ώρες δημιουργικής απασχόλησης που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα και επιστημονικές γνώσεις.

Προγράμματα:

  • Νέοι Μηχανικοί (Α, Β, Γ δημοτικού)

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Συνδυάζοντας γνώσεις από τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, τα παιδιά λειτουργούν μεθοδικά με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα.

  • Εκπαιδευτική Ρομποτική με WeDo (Δ, Ε, Στ δημοτικού)

Με το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών του δημοτικού σχολείου στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, αφού προσφέρει ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό υλικό και νέες δραστηριότητες, που δίνουν ερεθίσματα στα παιδιά να ανακαλύψουν τους νόμους της μηχανικής εξερευνώντας και παρατηρώντας τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν οι ίδιοι βήμα-βήμα.

  • Εκπαιδευτική Ρομποτική με χρήση EV3 (γυμνάσιο)

Στη διάρκεια των μαθημάτων του προγράμματος οι μαθητές σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μηχανές χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά, το λογισμικό και τις  προγραμματιστικές δομές για να κινήσουν και να ελέγξουν την κατασκευή τους με κινητήρες και αισθητήρες.

Διάρκεια:

Πρώτη εβδομάδα 18/6 με 22/6 (προγράμματα Δημοτικού)

Δεύτερη εβδομάδα 24/6 με 28/6 (προγράμματα Δημοτικού)

Τρίτη εβδομάδα 1/7 με 5/7 (πρόγραμμα Γυμνασίου)

Περισσότερες πληροφορίες στον Stem Education – Μαρίκας Κοτοπούλη 62 (1ος όροφος), Ιωάννινα – τηλέφωνο 2651030884.

Show Buttons
Hide Buttons