«Θεσμική εκτροπή» στην Κόνιτσα

«Θεσμική εκτροπή» στην Κόνιτσα

Ηθελημένη προσπάθεια σκόπιμης απαξίωσης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κόνιτσας, βλέπει η παράταξη «Δήμος Κόνιτσας, Ο τόπος που θέλω να Ζω».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Βασίλη Σπανού, «η εμμονή και η αμετακίνητη επιμονή του Δημάρχου, με την πλήρη στήριξη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να εξακολουθεί να διενεργεί τις συνεδριάσεις του ΔΣ με τη δια περιφοράς διαδικασία δεν επιδέχεται άλλη ερμηνεία από αυτή της πλήρους απαξίωσης του θεσμικού οργάνου. Αγνοεί επιδεικτικά, την επιλογή της τηλεδιάσκεψης, ακόμα και αυτής της φυσικής παρουσίας των Δημοτικών Συμβούλων κεκλεισμένων των θυρών, στην αίθουσα εκδηλώσεων, απαξιώνοντας τις εναλλακτικές προτάσεις της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ. Συνεχίζει να εξαντλεί στο έπακρο τη δυνατότητα που έχουν δώσει οι δοτές πλειοψηφίες Θεοδωρικάκου υποστηρίζοντας με σθένος το “δημαρχοκεντρικό” σύστημα που τόσο κατακεραύνωνε στο παρελθόν».

Η παράταξη της αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως η δημοτική αρχή εξωθεί τη μετά κορωνοϊού εποχή, σε μια περίοδο ακυβερνησίας, έλλειψης ελέγχου και συμμετοχικότητας, καθότι αποκλείει κάθε σύγκλιση και σύνθεση απόψεων κατά τη λήψη αποφάσεων. «Θέτουμε προ των ευθυνών της ολόκληρη τη Δημοτική ομάδα της διοικούσας παράταξης όπως και τους εξωθεσμικούς “συμβουλάτορες” και “χειροκροτητές” που στηρίζουν μια τέτοια επιλογή διοίκησης, επευφημούν και ανέχονται συμπεριφορές και μοντέλα διοίκησης που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, τακτικές που εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα και αποτελούν εξαργύρωση προεκλογικών επιταγών και δεσμεύσεων. Πρακτικές ασυδοσίας και σκοταδισμού εμείς δε θα τις ανεχτούμε. Δεν μπορεί πλέον κανείς να αγνοεί τέτοιου είδους ενέργειες και γεγονότα στο όνομα της φερόμενης περιόδου χάριτος, διότι παρήλθε προ πολλού και κυρίως δεν εκτιμήθηκε δεόντως» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Show Buttons
Hide Buttons