Θετικό πρόσημο για την Ήπειρο, το 2018, βάζει ο Αλ. Καχριμάνης

Θετικό πρόσημο για την Ήπειρο, το 2018, βάζει ο Αλ. Καχριμάνης

Θετικό πρόσημο βάζει στο 2018, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Σήμερα κλείνει ένας ακόμη κύκλος ζωής. Το 2018 περνάει στην ιστορία. Παίρνει μαζί του ευχάριστες και δυσάρεστες αναμνήσεις. Αφήνει όμως σημαντικές παρακαταθήκες για το 2019. Στην Ήπειρο το πρόσημο είναι θετικό» σημειώνει και προσθέτει «Η έγνοια μας και απόψε στρέφεται σε όσους εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, στο επάγγελμα, στη διαβίωσή τους».

Στο χρόνο που φεύγει υλοποιήθηκαν ή δρομολογήθηκαν πολλές από τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή, κατά τον κ. Καχριμάνη.

«Σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων, του επιχειρηματικού κόσμου, των  αγροτών, των συνταξιούχων. Δώσαμε μάχη για την προστασία των προϊόντων Π.Ο.Π. κόντρα σε μεγάλα συμφέροντα».

 

Μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

  • Τέθηκε σε λειτουργία το εργοστάσιο Επεξεργασίας απορριμμάτων
  • Συνεχίστηκαν και ολοκληρώνονται τα έργα βιολογικών καθαρισμών
  • Κατασκευάζονται νέα μεγάλα οδικά έργα και βελτιώνονται οι συγκοινωνιακές υποδομές
  • Ξεκίνησαν οι Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα
  • Αντιμετωπίστηκαν ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα
  • Δόθηκε «φιλί ζωής» στο αγροτικό τομέα, με την ένταξη 1.000 νέων αγροτών στο επάγγελμα
  • Αναζητήθηκαν νέες τουριστικές αγορές και δημιουργούνται νέες υποδομές, όπως καταδυτικά πάρκα, καταφύγια κλπ.
  • Στηρίχθηκε η λειτουργία νοσοκομείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μνημείων, ιερών μονών κλπ.

 

Το 2019

Σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις που συνοδεύουν το 2019, ο κ. Καχριμάνης αναφέρεται στις εκλογές σε Αυτοδιοίκηση, Βουλή, Ευρωβουλή που θα δημιουργήσουν ένα νέο πολιτικό τοπίο, θα αποτελέσουν ένα νέο ξεκίνημα για όλους, όπως εκτιμά.

«Η Ήπειρος θα συνεχίσει τη δυναμική της πορεία: Αυτή που την έχει καταστήσει πρότυπο αναφοράς για τις άλλες Περιφέρειες της χώρας» σημειώνει. 

Η Περιφερειακή Αρχή λέει, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, εμπειρία και αποτελεσματικότητα,  θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.

«Διδασκόμαστε από τα λάθη μας, οπλιζόμαστε με τη δύναμη που μας δίνουν οι Ηπειρώτες και προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά. Είμαστε βέβαιοι πως θα έχουμε έναν καλύτερο χρόνο, για την Ήπειρο και τη νέα γενιά. Αποχαιρετώντας το 2018, ας αφήσουμε στο παρελθόν ότι μας θλίβει και ας κρατήσουμε μόνο τις όμορφες στιγμές. Με υπομονή, καρτερία, αλληλεγγύη και καθημερινό αγώνα το 2019 να είστε βέβαιοι ότι θα είναι καλύτερο για την πατρίδα μας, την Ήπειρο και κάθε Ηπειρώτη» καταλήγει.

 

Show Buttons
Hide Buttons