Θ. Μπέγκας: Η μείωση των τελών κορυφαία κοινωνική παρέμβαση της δημ. αρχής

Θ. Μπέγκας: Η μείωση των τελών κορυφαία κοινωνική παρέμβαση της δημ. αρχής

Η μείωση των ανταποδοτικών τελών την οποία εντάσσει στην κοινωνική πολιτική της δημοτικής αρχής ήταν ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα αυτής της χρονιά, αυτής της τετραετίας όπως προτιμά να λέει ο Δήμαρχος.

Ο Θωμάς Μπέγκας σε δηλώσεις του την τελευταία μέρα του χρόνου, αναφορά με το έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ξεχώρισε τα σημεία τα οποία θεωρεί ως τα σημαντικότερα στη θητεία της. Και η κοινωνική πολιτική στα ανταποδοτικά τέλη, πέραν του κοινωνικού έργου του ΟΚΠΑΠΑ, είναι μια σημαντική παρέμβαση.

Οι άλλες δύο παρεμβάσεις που ξεχωρίζει ο κ. Μπέγκας είναι η δρομολόγηση έργων και η ολοκλήρωση του προγραμματισμού σημαντικών παρεμβάσεων στην πόλη, με τις οποίες θα αλλάξει η φυσιογνωμία του Δήμου Ιωαννιτών.

Ερωτηθείς αν κάτι ξεχωρίζει από τη θητεία του, ως αποτυχία ο κ. Μπέγκας, αρνήθηκε να υιοθετήσει τον όρο αποτυχία και τόνισε πως αν κάτι δεν έγινε, οφείλεται στο χρόνο της μιας θητείας, γι’ αυτό και τόνισε πως για να ολοκληρωθεί ένα έργο χρειάζεται ως πλήρης χρόνος διάστημα τουλάχιστον οκτώ ετών. Έτσι, ζήτησε από τους Γιαννιώτες την ανανέωση της λαϊκής ετυμηγορίας στις επερχόμενες εκλογές.

«Με την έννοια της αποτυχίας δε μπορώ να απαντήσω αλλά σίγουρα μια δημοτική αρχή δεν προλαβαίνει να πετύχει το σύνολο των προγραμματικών της δεσμεύσεων. Γι’ αυτό είναι παγκόσμια εμπειρία και ευρωπαϊκή εμπειρία, ότι μία περίοδος δεν αρκεί για να τελειώσεις το έργου σου και θέλεις μια δεύτερη δημοτική περίοδο»… τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Show Buttons
Hide Buttons