Ικανοποίηση Καχριμάνη για την πρώτη συνάντηση με το νέο Υπ. Εσωτερικών

Ικανοποίηση Καχριμάνη για την πρώτη συνάντηση με το νέο Υπ. Εσωτερικών

Ικανοποιημένος από την πρώτη συνάντηση των Περιφερειαρχών της χώρας, με το νέο Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε πολύ καλή τη συζήτηση με τον Υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση, αναδεικνύοντας ως ένα από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν αυτό των καθαρισμών των τάφρων και των ρεμάτων. Η Ένωση Περιφερειών έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της διάταξης που περιλαμβάνεται στον «Κλεισθένη 1», με την οποία η αρμοδιότητα περιέρχεται αποκλειστικά στις Περιφέρειες, με τον Περιφερειάρχη να επισημαίνει ότι μέχρι τώρα οι Περιφέρειες επενέβαιναν μέσω της Πολιτικής Προστασίας για τον καθαρισμό τους.

Το πρόβλημα, εξήγησε, δεν έχει να κάνει μόνο με τη χρηματοδότηση των περιφερειών για το έργο του καθαρισμού, αλλά και με τον τρόπο που αυτοί θα γίνονται (αδειοδοτήσεις κλπ). «Γιατί αν ξεκινήσουμε για αδειοδοτήσεις ώστε να καθαρίσουμε ένα ρέμα ή μια τάφρο, τότε μπορεί να κάνουμε τέσσερα, πέντε και δέκα χρόνια για να καθαρίσουμε. Πρέπει να γίνουν ταχύτατα νομοθετικές ρυθμίσεις, ενόψει της χειμερινής περιόδου», κατέληξε.

Ένα δεύτερο θέμα που τέθηκε στη συνάντηση, ήταν η προώθηση των έργων ΣΔΙΤ, τα οποία είχαν σταματήσει από τον προηγούμενο υπουργό παρά το νόμο που είχε ψηφισθεί.

Show Buttons
Hide Buttons