Ινδικό ενδιαφέρον για τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια

Ινδικό ενδιαφέρον για τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια

Το ενδιαφέρον ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς (και όχι μόνο) ομίλους της Ινδίας, της GMR, κινεί το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των 23 υπόλοιπων Περιφερειακών Αεροδρομίων, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του site ypodomes.com και του δημοσιογράφου Νίκου Καραγιάννη. Στα 23 μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια που έχουν μείνει υπό κρατικό έλεγχο – κάποια εξ αυτών είναι δημοτικά – συμπεριλαμβάνεται και το Αεροδρόμιο «Β. Πύρρος» των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της εταιρείας στο ypodomes.com, είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον τους και αναμένουν τα έγγραφα προκειμένου να οριστικοποιήσουν ή όχι τη συμμετοχή τους, σε μια ενδεχόμενη διαγωνιστική διαδικασία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ypodomes.com, πριν από περίπου ένα μήνα, αντιπροσωπεία της GMR επισκέφθηκε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Εκεί, του εκδήλωσαν το ενδιαφέρον του Ινδικού Ομίλου για συμμετοχή σε ένα πιθανό διαγωνισμό. Αυτό είναι άλλωστε ένα σημαντικό μήνυμα για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα από νέες, ανερχόμενες αγορές, όπως αυτή της Ινδίας, χώρα που είναι τιμώμενη στην 84η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

 

Show Buttons
Hide Buttons