Ιωάννινα_2023: Κοπή βασιλόπιτας με κριτική στη δημ. αρχή και αποκατάσταση σχέσεων με τη ΝΔ

Ιωάννινα_2023: Κοπή βασιλόπιτας με κριτική στη δημ. αρχή και αποκατάσταση σχέσεων με τη ΝΔ

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, πραγματοποίησε την Τετάρτη, η παράταξη «Ιωάννινα_2023».

Χαιρετισμούς μέσω επιστολών απηύθυναν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας, και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Σταύρος Καλογιάννης, Μαρία Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς.

Ιδιαίτερο μήνυμα απηύθυνε, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Τζαρούχης, ο οποίος και παρευρισκόταν στην εκδήλωση και διαφάνηκε γενικώς η προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων της παράταξης και δη της Τ. Καλογιάννη με τον πολιτικό φορέα που τη στήριξε στις πρόσφατες εκλογές. Έκανε ειδική μνεία στον Πρωθυπουργό: «η θετική υποστήριξη -προς το πρόσωπό μου, την παράταξή μας αλλά και το πρόγραμμά μας- τόσο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως του Πρωθυπουργού της χώρας, κου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και διακεκριμένων προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού, πολιτικού και αυτοδιοικητικού τομέα, εκλαμβάνεται απολύτως, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς δραστηριότητάς μου στο προαναφερθέν πλαίσιο» είπε μιλώντας για τις συνεργασίες της Περιφέρειας επί ημερών της με τον ιδιωτικό τομέα.

 

Απολογισμός και κριτική

Η επικεφαλής της παράταξης Τατιάνα Καλογιάννη, σε πολιτική ομιλία προς τα στελέχη της παράταξης, αναφέρθηκε κατ’ αρχάς, στο… «ταξίδι» του ενός έτους από την ανακοίνωση της υποψηφιότητά της για το Δήμο Ιωαννιτών μέχρι σήμερα. «Τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες πριν, ακριβώς πριν από έναν χρόνο, ανακοίνωσα, στην κοινωνία των Ιωαννίνων, την απόφασή μου να καταθέσω την πρότασή μου για να αλλάξει ο Δήμος μας εικόνα και λειτουργία. Και αυτό, μετά την εννεαετή θητεία μου, ως Αντιπεριφερειάρχης με ειδικά και κρίσιμα για τον τόπο καθήκοντα. Μια θητεία, που συνοδεύτηκε με εύσημα και διακρίσεις». Ο απολογισμός πήγε μετά στην προεκλογική περίοδο: «Στη συνέχεια, 123 ημέρες μέρες μετά, κρίθηκε από το εκλογικό σώμα η ολοκληρωμένη πρόταση ανασυγκρότησης και αναγέννησης του Δήμου μας, που κατέθεσε η ομάδα μας. Οι εκλογές διεξήχθησαν με τους κανόνες της απλής αναλογικής, και η πρότασή μας απευθυνόταν σε όλους τους συμπολίτες που αποφάσιζαν με απλή λογική. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, εμείς, πολιτευτήκαμε έντιμα. Με αξιοπρέπεια, ήθος και ευθέως. Με αυτό τον τρόπο πολιτευόμαστε και σήμερα και θα πολιτευόμαστε όσο η κοινωνία μας στηρίζει και συντάσσεται δυναμικά στο πλευρό μας».

Η κριτική προς τη δημοτικκή αρχή ήταν το επόμενο σημείο της ομιλίας Καλογιάννη: «Σήμερα, τον Δήμο μας τον διοικεί μία σύμπραξη παρατάξεων και διαφόρων συμπληρωμάτων χωρίς να έχει καταθέσει τι τις συνδέει. Ποιές οι αρχές τους, ποιό το πρόγραμμά τους, ποιά η κοινή τους κατεύθυνση; Αναρωτιέται, κάθε καλόπιστος παρατηρητής, ότι εάν ήταν τέτοιας έκτασης και πληρότητας η ταύτισή τους, ποιός ο λόγος της προεκλογικής διαφοροποίησής τους; O Δήμαρχος προκάλεσε μετεκλογικά διάλογο και με την παράταξή μας, σχετικά με ενδεχόμενη σύμπραξη μαζί μας. Αποδείχθηκε μία προσχηματική πρόταση, χωρίς καμία σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις και κοινή στρατηγική αντιμετώπισης των θεμάτων, αφού δεν αποσκοπούσε σε τίποτε διαφορετικό από την de facto αριθμητική υποστήριξή μας στις διάφορες πρωτοβουλίες του. Αντιπροτείναμε μία θεμελιωμένη σε στέρεες βάσεις συνεργασία -αφού τους καταθέσαμε και ολοκληρωμένο το Μνημόνιο Συνεργασίας, και δεν δεχθήκαμε την εξαφάνιση της παράταξης μας. Σήμερα, 234 ημέρες μετά την εκλογική νίκη της παράταξης του δημάρχου και 143 ημέρες μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από την σύμπραξη, διαιωνίζονται, δυστυχώς για τον δήμο, οι ίδιες παθογένειες που τον κρατούν στο τέλμα και στην απροσδιόριστη προοπτική για πολλά χρόνια». 

Η κ. Καλογιάννη αναφέρθηκε και στηνν αντιπολιτευτική στρατηγική της λέγοντας πως «Οι θετικοί μας ψήφοι δεν είναι ψήφοι εμπιστοσύνης στη σύμπραξη, αλλά ψήφοι υποστήριξης έργων και προθέσεων». Για να προσθέσει: «Με τη χρήση τακτικισμών, κανείς δεν κερδίζει τίποτε. Μοναδικός χαμένος ο Δήμος και οι συμπολίτες».

Εξέφρασε την πίστη της στις συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα στην παραγωγή ωφέλιμου έργου για τον πολίτη και αναφέρθηκε σε σημεία που θα μπορούσε να εκδηλωθεί αυτή η συνεργασία τύπου ΣΔΙΤ για το Δήμο:

  • να αξιοποιήσει το ακίνητο της οδού Δομπόλη.
  • να αξιοποιήσει το Γιαννιώτικο Σαλόνι με την συνένωση του Στρατοπέδου Βελισσαρίου.
  • να αναλάβει σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ, τη βελτιστοποίηση της ανόρυξης και διανομής του πόσιμου νερού του Δήμο, με στόχο τη μείωση της τιμής του νερού.
  • να βελτιστοποιήσει της λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού.
  • να αναπτύξει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της λιμναίας και περιαστικής συγκοινωνίας.
  • να αναπτύξει δίκτυο συγκοινωνίας σε σταθερή τροχιά συνδέοντας τους βασικούς κοινωνικούς και οικονομικούς κόμβους του Δήμου.
  • να αναλάβει την δημιουργία νέων δικαστικών φυλακών στην περιοχή του πρώην δήμου Μπιζανίου, ταυτόχρονα με την κατασκευή νέων φοιτητικών κατοικιών στο Σταυράκι.
  • να αξιοποιήσει τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, σε συνεργασία μαζί του.

Κάλεσε καταλήγοντας τα μέλη της παράταξης σε εγρήγορση και ανακοίνωσε πως έχει αναρτηθεί ο Κανονισμός Λειτουργίας της παράταξης στην ιστοσελίδα της. Η αποδοχή του είναι προϋπόθεση για την εγγραφή κάθε συμπολίτη μας, ως μέλους της παράταξης στο μητρώο μελών, το οποίο θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά της σχετικής εφαρμογής που ενεργοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της παράταξης.

Κερδισμένη της βραδιάς η κ. Κωνσταντίνα Στ. Μάντζιου, τοπική σύμβουλος Ιωαννίνων, αφού το φλουρί της πίτας που της έτυχε, της επιφύλαξε την προσφορά δύο βιβλίων.

Show Buttons
Hide Buttons