Κάλεσμα Γκόντα για την εκδήλωση της Ανεξ. Δημοτ. Πρωτοπορίας – Και «βολές» κατά Τζαρούχη… (βίντεο)

Κάλεσμα Γκόντα για την εκδήλωση της Ανεξ. Δημοτ. Πρωτοπορίας – Και «βολές» κατά Τζαρούχη… (βίντεο)

Κάλεσμα για την μεγάλη εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του και των κεντρικών προγραμματικών θέσεων της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», απηύθυνε με δηλώσεις του ο επικεφαλής και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννιτών, Νίκος Γκόντας.

Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 19:30, στο ξενοδοχείο Grand Serai Xenia, ο Νίκος Γκόντας θα παρουσιάσει το βασικό κορμό του ψηφοδελτίου της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», με τον οποίο θα κατέβει στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Στη διάρκεια δηλώσεών του, το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Γκόντας αδρομερώς αναφέρθηκε σε βασικές προγραμματικές στοχεύσεις της νέας δημοτικής περιόδου, βάζοντας ψηλά το θέμα της καθημερινότητας, της κοινωνικής πολιτικής αλλά και των μεγάλων έργων, για τα οποία άσκησε κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, επειδή έχει να παρουσιάσει φτωχά αποτελέσματα ως προς την απορρόφηση του τρέχοντος ΕΣΠΑ.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΙ, προϋπολογισμού 49 εκατ. ευρώ, για το οποία είχαν δουλέψει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, η δική του και εκείνη του Φίλιππα Φίλιου αλλά που επί ημερών της σημερινής διοίκησης του Δήμου, το έργο αφού απεντάχθηκε, περιεκόπησαν 13 εκατ. ευρώ και εξαγγέλλονται τις μέρες αυτές έργα από το πολύ σημαντικό αυτό πρόγραμμα, και ένα μέρος του θα πάει μέσω του «ΦιλόΔημου» δηλαδή ουσιαστικά μέσω δανείου, ενώ είχε εγκεκριμένη πίστωση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είδαμε φως, γιατί αυτοί οι άνθρωποι που διοικούν σήμερα το Δήμο, περιορίζονται σε εξαγγελίες, μακέτες, ασκήσεις επί χάρτου και εκδρομές ανώφελες, χωρίς να ενημερώνεται το δημοτικό συμβούλιο» – το χαρακτήρισε «κρεσέντο εκδρομών – διακοπών» και στο παρελθόν η παράταξη του κ. Γκόντα έχει κάνει λόγο για «δήμος tours»…

 

Έκκληση για συμπόρευση

Κλείνοντας την αρχική του δήλωση, ο κ. Γκόντας απηύθυνε έκκληση προς όλες τις παρατάξεις συμπόρευσης στα περισσότερα κοινά σημεία για να διεκδικηθούν με αποτέλεσμα, αυτά που στερήθηκε η πόλη. «Έκκληση απευθύνω να υπάρξει σύγκλιση στα περισσότερα σημεία των προγραμμάτων αλλά προσδιορίζοντας ως μοναδικό αντίπαλο τα προβλήματα της πόλης, με αυτό τον προσδιορισμό και γνώμονα το συμφέρον του τόπου, να φέρουμε την πόλη εκεί που της αξίζει» σημείωσε.

Ερωτηθείς αν αυτό αποτελεί αιχμή προς τις παρατάξεις που ανεβάζουν υπέρμετρα ίσως τους τόνους της κριτικής τους έναντι της δημοτικής αρχής, ο κ. Γκόντας διευκρίνισε πως είναι θεμιτή και δικαιολογημένη η οξύτητα της αντιπολίτευσης προεκλογικά, και δεν είναι λόγικό να δίνεται ασυλία σε μια διοίκηση. «Είναι άλλο θέμα η πολιτική κριτική, άλλο οι υψηλοί τόνοι και άλλη η σωστή κατεύθυνση για το συμφέρον του τόπου» είπε.

ποάντα σηκώνονται τόνοι ευκαιρία να αναδειχθούνλ πολλά και σοβραρά προβλήματα σε όλες θέσεις της η παράτξαη μας έχει αναδείξει κριτική της αυστηρή εκεί που έπρεπε συναινετική εκεί που έπρεπε

 

«Βολές» κατά της τοπικής ΝΔ

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη εγκύκλιο Αυγενάκη προς τις οργανώσεις της ΝΔ, ο κ. Γκόντας τόνισε: «εμείς δεν περιμέναμε καμία εγκύκλιο από κανένα… Η τελευταία ανακοίνωση με την υπογραφή του κ. Αυγενάκη είναι συνεπής προς τις αρχές που ευαγγελίζεται το κόμμα της ΝΔ για ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τοπική Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη, όχι χρίσματα στους Δήμους, αυτό είναι συνεπές στην αρχή για ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση».

Τις παλινωδίες των προηγούμενων μηνών, χρέωσε σε όσους επιδιώκοντας ιδιωτικές προσωπικές επιδιώξεις ή επιδιώξεις που είναι άσχετες με τα προβλήματα του τόπου, προκάλεσαν «παρατράγουδα».

Απαντώντας δε στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Θ. Τζαρούχη που σε πρόσφατες δηλώσεις του στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση και στη δημοσιογράφο Βίλιαν Στασινού, υποστήριξε πως η εγκύκλιος δεν αφορούσε τα Γιάννενα γιατί εδώ δεν υπάρχουν προβλήματα, ο κ. Γκόντας τόνισε: «αν έχει συμβεί στην πόλη μας το «πλην Ιωαννίνων» δεν το ξέρω… Αν υπήρχε, θα τη διάβαζα διαφορετικά αλλά αν δεν είναι σε θέση (σ.σ. ο κ. Τζαρούχης) να αναγνώσει αν είναι κάτι που δεν τον συμφέρει και αποκαλύπτεται, ο ίδιος πρέπει να απαντήσει»… Και συμπλήρωσε: «αν ασκήθηκαν πιέσεις ή απειλές δεν θέλω να κρυφτώ πράγματι ειπώθηκαν τέτοια πράγματα αλλά είχε το αντίθετο αποτέλεσμα και ένας αριθμός υποψηφίων ήλθαν μόνοι τους από αντίδραση σε αυτές τις πιέσεις και ζήτησαν μόνοι τους, να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιό μας».

Show Buttons
Hide Buttons