Κάλλιο 20 και στο χέρι, παρά 42 και καρτέρει…

Κάλλιο 20 και στο χέρι, παρά 42 και καρτέρει…

Την αγωνία της υποστήριξης από πλευράς πολιτείας του εγχειρήματος της συνένωσης των δύο ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ηπείρου ώστε να μη μείνει μετέωρο, εκφράζει με προσεκτικό τρόπο ο απερχόμενος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης.

Στην τελευταία του ίσως συνέντευξη, ως επικεφαλής του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης, ο κ. Καψάλης ρωτήθηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος απορρόφησης του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μιας και δεν είχε τοποθετηθεί ως σήμερα, κανείς από την ηγεσία του τοπικού ΑΕΙ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί κανείς για την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά ούτε και να πανηγυρίσει τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καψάλης, ερωτηθείς.

Μιλώντας για τα ζητήματα που άλλαξαν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, από την αρχική διατύπωση του σχεδίου νόμου ως την ψήφισή του, ο κ. Καψάλης διατύπωσε την άποψη πως θα προτιμούσε αντί του να δίνονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 42 θέσεις μελών ΔΕΠ σε βάθος τριετίας, για να έχει ένα καλύτερο σημείο αναφοράς η παροχή, θα προτιμούσε να δίνονταν 20 θέσεις ήδη από αύριο για να προκηρυχθούν.

«Δε θέλω να το σκεφτώ ότι δεν θα υλοποιηθεί το σχέδιο, γιατί ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα που έχει πολλές διαστάσεις και παραμέτρους θα μείνει χωρίς αντίκρισμα. Θεωρώ ότι εκείνο που πρέπει να γίνει από οποιονδήποτε μελλοντικό κυβερνήτη είναι η περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό και ανάλογες χρηματοδοτήσεις γιατί το 1 εκατ. ευρώ δεν αρκεί για τις ανάγκες των τμημάτων που θα τεθούν σε άμεση λειτουργία και απαιτείται η άμεση ενίσχυση» πρόσθεσε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Show Buttons
Hide Buttons