Καθυστερεί η κινητικότητα στην Άρτα – Καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Καθυστερεί η κινητικότητα στην Άρτα – Καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει για ολιγωρία και αδικαιολόγητη καθυστέρηση την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Άρτας, στην υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων, προκειμένου εργαζόμενοι που έκαναν αίτηση μετακίνησης μέσω του Νόμου 4440/2016 περί κινητικότητας και εγκρίθηκε να αποδεσμευτούν και να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

Με τη στάση της αυτή, η Δημοτική Αρχή Άρτας, όπως καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων, παραβιάζει τους Νόμους και κρατά εργαζόμενους σε μια ιδιότυπη «ομηρεία» με το έτσι θέλω. 

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων, ορισμένοι εργαζόμενοι έκαναν χρήση του δικαιώματος που τους παρέχει ο Νόμος 4440/2016 και αιτήθηκαν την μετακίνηση του σε άλλον φορέα ή υπηρεσία. Οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020. Παρά τις διαβεβαιώσεις πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη, αφού τα απαραίτητα έγγραφα δεν έχουν υπογραφεί.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δημοτική Αρχή Άρτας να τηρήσει τους νόμους και να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπογράφοντας άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων.

Show Buttons
Hide Buttons