Καιρικό: Ο απολογισμός του Σαββάτου

Καιρικό: Ο απολογισμός του Σαββάτου

Ο παγετός που γίνεται ήδη αισθητός από τη στιγμή που έδυσε ο ήλιος και μετά, έχει παγώσει τα πάντα μέσα στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Δήμος και Περιφέρεια δούλεψαν από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που προκάλεσε η ισχυρή χιονόπτωση και το έργο του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας μόνο εύκολο δεν ήταν, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες είχαν καθαριστεί ως το μεσημέρι, ωστόσο μέχρι αργά το απόγευμα απέμεναν και μέσα στην πόλη πολλές γειτονιές που δεν είχαν περάσει μηχανήματα. Αυτό αναμένεται να γίνει ως αύριο Κυριακή το απόγευμα και το έργο του όλου μηχανισμού θα εργαστεί αύριο ανάλογα και με τα προβλήματα που θα προκύψουν από τον αποψινό παγετό.

Πάντως, υπάρχουν και περιοχές που έχουν… ξεφύγει της προσοχής των υπηρεσιών, όπως ο παραλίμνιος δρόμος της Δ. Φιλοσόφου, όπου δεν πέρασε αλατιέρα…

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Δήμος Ιωαννιτών παρέλαβε περί τους 70 τόνους αλατιού και η Περιφέρεια άλλους 350-400 τόνους, από τις αλυκές του Μεσολογγίου, οπότε συνεχίζονταν κανονικά οι ρίψεις αλατιού όπου κρίνονταν αναγκαίο. Ο Δήμος Ιωαννιτών μόνο, αυτές τις μέρες έριξε στους παγωμένους δρόμους, περί τους 250 τόνους αλατιού!

Οι τρεις αλατιέρες δούλευαν ως αργά το βράδυ του Σαββάτου σε περιοχές στην περιφέρεια του Δήμου Ιωαννιτών, στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας, Μπιζανίου και Περάματος, σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο πολιτικής προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών Δημήτρη Νάστο.

Show Buttons
Hide Buttons