Και δεύτερη ανακοίνωση, για τη δωρεά του ιδρύματος του Σόρος…

Και δεύτερη ανακοίνωση, για τη δωρεά του ιδρύματος του Σόρος…

Μετά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» – εδώ – και η παράταξη «Ιωάννινα_2023» αξιολογεί ως σημαντικό το θέμα της δωρεάς για την ενίσχυση εκτάκτων αναγκών του ΟΚΠΑΠΑ για τη λήψη μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού, από το Ίδρυμα «OpenSocietyFoundations» του… «διαβόητου» για πολλούς Τζορτζ Σόρος!

Εκτός από την παράταξη του ΚΚΕ και η στηριζόμενη από τη ΝΔ παράταξη του δημοτικού μας συμβουλίου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία θέτει ερωτήματα για το συγκεκριμένο αίτημα παροχής οικονομικής βοήθειας προς το Δήμο μας από το ίδρυμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Επί του θέματος, στις 23 Μαρτίου 2020 στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με ΑΔΑ: 63ΥΩΟΚΠΕ-Ξ9Π, αναρτήθηκε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που λήφθηκε την ίδια μέρα, μετά από συνεδρίαση δια περιφοράς που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, με προσκλήσεις που στάλθηκαν την ίδια μέρα.

Η απόφαση τιτλοφορείται: «Αποδοχή Δωρεάς για ενίσχυση έκτακτων αναγκών του N.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.ΠΑ.) Δήμου Ιωαννιτών», και αφορά την αποδοχή δωρεάς για την ενίσχυση εκτάκτων αναγκών του ΟΚΠΑΠΑ για τη λήψη μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού, από το Ίδρυμα «OpenSocietyFoundations».

Η παράταξη «Ιωάννινα_2023» δηλώνει κατ’ αρχήν υπέρ των δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα, ιδίως για σκοπούς όπως η προστασία της δημόσιας υγείας, υπό την προϋπόθεση όμως, της πλήρους διαφάνειας. «Αναρωτιόμαστε όμως, εάν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ γνώριζαν ποιο είναι το Ίδρυμα «OpenSocietyFoundations», το οποίο ανήκει στον κ. George Soros, ο οποίος κατά καιρούς απασχολεί τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, με τρόπο αμφιλεγόμενο, για θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα για τη χώρα μας, όπως το μεταναστευτικό, η Συμφωνία των Πρεσπών, κα.» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η παράταξη της Τ. Καλογιάννη θέτει τα παρακάτω ερωτήματα, επειδή η δωρεά προκλήθηκε μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής προς το ίδρυμα του κ. George Soros:

  1. Να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή σας προς το ίδρυμα του κ. G. Soros.
  2. Με ποιά κριτήρια επιλέξατε να απευθυνθείτε στο συγκεκριμένo ίδρυμα, με δεδομένο ότι οι δωρεές του για την υγεία στην Ελλάδα, αφορούν μόλις το 2% της συνολικής χρηματοδότησής του, ενώ αντίθετα για το μεταναστευτικό και την «καταπολέμηση των διακρίσεων» διαθέτει σχεδόν το 90%; Δηλαδή είναι τελείως διαφορετικοί οι σκοποί του.
  3. Η διαχείριση του χορηγούμενου κονδυλίου από το ίδρυμα Soros πρόκειται να γίνει αυτόνομα και διακριτά σε ξεχωριστή γραμμή προϋπολογισμού;
  4. O ΟΚΠΑΠΑ είναι υποχρεωμένος να συντάξει απολογιστική έκθεση για τη διαχείριση αυτού του κονδυλίου; Αν ναι, σε ποιόν και πότε θα την υποβάλει;
  5. Σε ποιά άλλα ιδρύματα απευθυνθήκατε, ως Δήμαρχος, για τον ίδιο σκοπό και ποιες απαντήσεις λάβατε;
Show Buttons
Hide Buttons