Και εγένετο Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας…

Και εγένετο Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας…

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπέγραψε σήμερα, τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

Ολοκληρώθηκε στο υπουργείο η ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Μάκη Βορίδη για την σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, και μετά τη θύελλα των τελευταίων ημερών, φαίνεται πως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατάφερε να καθίσει στο τραπέζι όλα τα αντιμαχόμενα μέρη και να βάλλει στην νέα Διεπαγγελματική Οργάνωση όλες τις πλευρές, ακόμα και αυτές που ο φάκελος που επανακατατέθηκε στα τέλη του Δεκεμβρίου, απέκλειε, όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας και ο ΟΔΙΠΑΦ (Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων Φέτας ΠΟΠ). 

Το σχετικό ρεπορτάζ του agronews.gr δεν δίνει οριστικό αποτέλεσμα για την πολύωρη σύσκεψη, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του www.pbnews.gr, η διαπραγμάτευση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. 

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από 9 θέσεις εκ των οποίων 4 θα έχει ο ΣΕΒΓΑΠ 1 ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων 1 η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων 1 η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας 1 ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας και μια οι τυροκόμοι Θεσσαλίας. Η γενική συνέλευση θα αποτελείται από 33 θέσεις με ανθρώπους από όλους τους φορείς. Φαίνεται ότι τελικά επικράτησε η λογική και η ομόνοια και όλοι οι φορείς βρήκαν κοινό σημείο αναφοράς.

Κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, πρόεδρος της ΔΟΦ, θα παραμείνει ο Γιάννης Βιτάλης, αντιπρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», έως ότου τουλάχιστον συγκροτηθεί ο οργανισμός και προχωρήσουν τα οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα που θα του επιτρέψουν να εκλέξει Διοικητικό Συμβούλιο. Σε κάθε περίπτωση, ο αντιπρόεδρος της «ΔΩΔΩΝΗ» επιθυμεί να παραμείνει πρόεδρος της Διεπαγγελματικής στα πρώτα της βήματα, καθώς θεωρεί πως το όργανο αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό, δικό του «παιδί», μιας και πάλεψε με τα… «θηρία» ουκ ολίγο, τα τελευταία χρόνια, για να καταφέρει να πείσει την ηγεσία της χώρας, για την ανάγκη ύπαρξης ενός οργάνου που θα προστατεύει τη φέτα.

Παρών στις εξελίξεις για την επόμενη μέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του agronews.gr «και έτοιμος να αναλάβει ακόμα και ηγετικό ρόλο στη Διεπαγγελματική της Φέτας», δηλώνει ο Μιχάλης Σαράντης. Αν ο ισχυρός άντρας της «Όλυμπος» (Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.) μείνει στο παιχνίδι της συμμετοχής στη Διεπαγγελματική και πολύ περισσότερο στη διεκδίκηση της ηγεσίας της οργάνωσης, θα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη πολιτική ήττα για τον Περιφερειάρχη Ηπείρου που προ ημερών, χαρακτήρισε τις τελευταίες ενέργειες του ΣΕΒΓΑΠ, «έγκλημα κατά των εθνικών συμφερόντων«…

(Η φωτογραφία είναι από το agronews.gr)

Show Buttons
Hide Buttons