Και η Ένωση Ξενοδόχων ζητά κόμβο στον Δρίσκο

Και η Ένωση Ξενοδόχων ζητά κόμβο στον Δρίσκο

H Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων τάσσεται υπέρ της κατασκευής κόμβου στη θέση «Δρίσκος» της Εγνατίας Οδού, προκειμένου να βγει από την απομόνωση η συγκεκριμένη πλευρά του λεκανοπεδίου και να ανοιχτεί νέα δίοδος ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή.

«Συνηγορούμε με αυτήν την προοπτική, «για την καλύτερη τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη της Βορειοδυτικής περιοχής των Ιωαννίνων», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων.

Προτεραιότητα για την Ένωση είναι η «άρση της γεωγραφικής απομόνωσης αλλά και η αποκατάσταση μιας κραυγαλέας ανισότητας. Από τη μία, είναι η Νοτιοανατολική πλευρά όπου ο κόμβος της Εγνατίας ευνόησε ποικιλοτρόπως την συγκεκριμένη περιοχή. Από την άλλη, η Βορειοδυτική βρέθηκε ξαφνικά στην… απομόνωση, καθώς με την Εγνατία υποβαθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό. Αυτή η άνιση «μεταχείριση» ενός τόσο σημαντικού τμήματος του Λεκανοπεδίου που συνδέει το Πέραμα,το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων,το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», την βιομηχανική περιοχή, την Ζίτσα, τα Ζαγοροχώρια, το Πωγώνι, την Κόνιτσα και τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, μπορεί να ανατραπεί, με την κατασκευή γέφυρας ή δρόμου που θα ενώνει την Εγνατία Οδό, με την παλαιά Εθνική οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων.

«Εμείς, σαν Ένωση Ξενοδόχων συντασσόμαστε με τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής που διεκδικούν την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σύντομη και εύκολη πρόσβαση όλου του Βορειοδυτικού τμήματος του Λεκανοπεδίου στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο» καταλήγει η ανακοίνωση. Το αίτημα είναι δίκαιο, διότι δεν δικαιολογείται η ύπαρξη ενός μόνο κόμβου της Εγνατίας οδού για την πόλη των Ιωαννίνων, καταλήγει…

Show Buttons
Hide Buttons