Και ξαφνικά, δεν έχουμε νερό;

Και ξαφνικά, δεν έχουμε νερό;

Και ξαφνικά, Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα και ένα μέρος του Δήμου Ζίτσας, αντιμετωπίζουν πρόβλημα υδροδότησης, έπειτα από ένα τόσο βροχερό χρόνο, γιατί οι πηγές και οι γεωτρήσεις στέρεψαν!

Τα Γιάννενα αντιμετωπίζουν από την Τρίτη, μικροπροβλήματα στην υδροδότηση κάποιων υψηλών σημείων, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΙ, ζητώντας λελογισμένη χρήση. Δεν αποδίδει ωστόσο το πρόβλημα στην έλλειψη προσφερόμενου ύδατος και υπόσχεται πως τις μικροδιακοπές ή τις μειώσεις στην τάση του νερού, θα τις αντιμετωπίσει με «ενέσεις» του δικτύου.

Στη ΔΕ Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας, το Τμήμα Ύδρευσης Αποχέτευσης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ενημέρωσε τη Δευτέρα τους κατοίκους πως τις τελευταίες μέρες «παρατηρείται χαμηλή στάθμη των πηγών καθώς και των γεωτρήσεων», με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή έλλειψη νερού ιδιαίτερα σε οικισμούς της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας. Ο Δήμος ζητά από τους κατοίκους να χρησιμοποιούν το νερό «για οικιακή χρήση, αποκλειστικά και μόνο».

Οι πηγές του Αγίου Γεωργίου δημιουργούν πρόβλημα στην υδροδότηση των Δήμων Άρτας και Πρέβεζας, έτσι ώστε, ο Δήμος Αρταίων προειδοποιεί για προβλήματα υδροδότησης στα χωριά του κάμπου της Άρτας, αν συνεχιστεί η αλόγιστη χρήση, ο δε Δήμος Πρέβεζας δια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΠ) αποδίδει το πρόβλημα στην έλλειψη νερού και παραπέμπει στην εσωτερική ενημέρωση από το Σύνδεσμο Υδρεύσεως Πρέβεζας – Φιλιππιάδας.

 

Κι ενώ διανύουμε μια χρονιά που δεν ήταν άνυδρη για την Ήπειρο, κι ενώ οι ποσότητες ύδατος που αντλούνται από τις εταιρείες εμφιάλωσης νερού, αυξάνονται κάθε τόσο, με τις σχετικές εγκρίσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και των οικείων Δήμων, αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες, δεν είναι φυσιολογικό και δε μπορεί να εξηγηθεί με όρους λογικούς, ούτε από την ανομβρία του θέρους ούτε από την αύξηση της κατανάλωσης λόγω καύσωνα…

Show Buttons
Hide Buttons