Και ξαφνικά, ξέσπασε μπόρα…

Και ξαφνικά, ξέσπασε μπόρα…

Πόλεμος ξεσπά στην Ηγουμενίτσα ανάμεσα στον Οργανισμό Λιμένα και το Δήμο.

Ο τελευταίος αντέδρασε έντονα στις μεθοδεύσεις μη απόδοσης της χερσαίας ζώνης, ενός χρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας που μένει ανικανοποίητο.

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΗΓ Α.Ε. ενεργώντας ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών της Ηγουμενίτσας με τις με αριθμ. 27/2021 & 28/2021 αποφάσεις του, προσπαθεί να υφαρπάξει την περιουσία του Δήμου.

Η ανακοίνωση τονίζει: «Με τέτοιες επαίσχυντες αποφάσεις, όχι μόνο δεν κάνουν τα συμφωνημένα, προκειμένου να αποδοθούν τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες στον Δήμο και στην τοπική κοινωνία, αλλά δυναμιτίζουν την όποια προσπάθεια. Εμφανίζουν τα πραγματικά τους πρόσωπα και τις επιδιώξεις τους  και προσπαθούν να σφετεριστούν την περιουσία, που νομίμως κατέχει ο Δήμος. Ξεχνά μάλλον, η εξελισσόμενη σε επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Ηγουμενίτσας, ηγεσία της ΟΛΗΓ Α.Ε. ότι μόλις πριν ένα χρόνο ανέκρουσε πρύμναν για το ίδιο θέμα. Δεν γνωρίζουν ότι το κάμπινγκ, το κεντρικό και τα δύο αναψυκτήρια κατασκευάστηκαν από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, με χρήματα των δημοτών, στους οποίους και ανήκουν, όπως επίσης και το γεγονός ότι ο Δήμος δαπανά χρήματα για την ναυαγοσωστική κάλυψηΔεν καταλαβαίνουν επιτέλους, ότι στη συνείδηση όλων, το Δρέπανο ανήκει στον Δήμο; Ποιους άραγε εξυπηρετούν αυτές οι αποφάσεις;».

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί τους τοπικούς Βουλευτές, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς και όλους τους δημότες να στηρίξουν ξεκάθαρα το δίκαιο αίτημα του Δήμου.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα προβεί σε κάθε ενέργεια, με σκοπό να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του, έναντι εκείνων που τα επιβουλεύονται, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Το ιστορικό

H αντίδραση ξεκινά από το γεγονός ότι παρά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του ΟΛΗΓ τον περασμένο Μάιο, η ΟΛΗΓ ΑΕ, παραμένει “αποκλειστικός διαχειριστής” της “χερσαίας ζώνης” του Δρεπάνου, έως ότου αυτή περάσει στον ιδιώτη, μαζί με όλα τα παράλια της Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΗΓ ΑΕ κ. Αθανάσιου Πορφύρη, όπως αυτή καταγράφεται επίσημα στις αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια με ΑΔΑ: 9Ξ45469ΗΞ2-ΨΡ9 & 65ΠΛ469ΗΞ2-ΚΡΒ: “Οι δυο ανωτέρω προκηρύξεις συνιστούν διαχειριστικές ενέργειες από άλλους φορείς πλην της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και χωρίς τη συναίνεση αυτής επί των ανωτέρω κτηρίων αντιστρατεύονται το αποκλειστικό δικαίωμα διαχείρισης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση τέτοιων ενεργειών, υποχρεούμεθα να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Οργανισμού. Κατόπιν των ανωτέρω εισηγούμαι την άσκηση κάθε προβλεπόμενου ενδίκου μέσου ή βοηθήματος για την προάσπιση των συμφερόντων της Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε.» αναφέρουν οι εισηγήσεις που πέρασαν από το ΔΣ.

Show Buttons
Hide Buttons