Και ξαφνικά οι 44 εκθέσεις έγιναν 69!

Και ξαφνικά οι 44 εκθέσεις έγιναν 69!

Συμμετοχή σε 15 ακόμα εκθέσεις πέρα από τις 44 που είχε εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 23 Δεκεμβρίου, θέλει η Περιφέρεια Ηπείρου και με δια περιφοράς απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης επεδίωξε την έγκριση των παρατάξεων…

Βέβαια, η Περιφερειακή Αρχή έχει την πλειοψηφία, οπότε εύκολα μπορεί να περνά ό,τι θέλει… Και 40 και 50 και 200 εκθέσεις…

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με ανακοίνωσή της στην οποία κάνει γνωστό ότι διαφώνησε με την ενέργεια της διοίκησης.

«Το γεγονός ότι συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πέρασε το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής (ανεξαρτήτως της ψήφου των παρατάξεων) δεν σημαίνει ότι συμφωνήσαμε για το σύνολο των δράσεων, αφού ΔΕΝ κατατέθηκε στο Συμβούλιο κοστολογημένο πρόγραμμα ούτε έχουμε συγκρίσιμα στοιχεία προηγούμενων ετών. Καλούμαστε να αποφασίσουμε για δεκαπέντε τουριστικές εκθέσεις και άλλες τόσες εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, καθώς και για άλλες 15 θεματικές εκθέσεις & φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος, κατά το τρέχον εξάμηνο. Χρειαζόμαστε συγκριτικά στοιχεία συμμετοχής & κόστους, τουλάχιστον, του προγράμματος για το αντίστοιχο εξάμηνο ή και ολόκληρου του έτους 2019. Όπως και ενημέρωση για αντίστοιχα προγράμματα των Δήμων της Ηπείρου που υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη, για τον καλύτερο συντονισμό και προβολή αλλά και για την αποφυγή επικαλύψεων…» σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Οι συμμετοχές της Περιφέρειας σε εκθέσεις ξεκινούν από την Ελλάδα και φτάνουν τους 28 προορισμούς στο εξάμηνο, σε: Σιγκαπούρη, Ντουμπάϊ, Δουβλίνο, Ουτρέχτη, Κοπεγχάγη, Χέρινγκ, Νυρεμβέργη, Αμβούργο, Μόναχο, Ντίσελντορφ (χ3), Βερολίνο, Βιέννη, Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Σόφια, Σκόπια, Τίρανα,  Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Μιλάνο, Κωνσταντινούπολη, Κύπρο, Τελαβίβ, Μόσχα, Πεκίνο & Νέα Υόρκη!

«Η δική μας θέση είναι πως πρόκειται για σοβαρή απόφαση της Επιτροπής και θα έπρεπε να γίνει έκτακτη μεν (εάν και εφόσον επείγει) αλλά κανονική συνεδρίαση κι όχι δια περιφοράς. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, σε απόφαση πακέτο και συμμετοχή σε 30 διεθνείς κυρίως εκθέσεις, για πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας εξαμήνου που δεν είναι κοστολογημένο, χωρίς σχέδιο, στόχο και προτεραιότητες» καταλήγει η ανακοίνωση αντιπροτείνοντας κανονική συνεδρίαση της Επιτροπής για τη λήψη απόφασης.

Show Buttons
Hide Buttons